Bil Gejts kao u filmu planira kako će preduhitriti epidemiju

„U filmu Epidemija, vlada pokušava da bombarduje mali grad kako bi prikrila razvoj smrtonosnog virusa kao biološkog oružja“, ističe kritičar.

Bil Gejts je tvrdio da film „Izbijanje“, akcioni film u kojem američka vlada stavlja u karantin mali grad i planira nuklearni napad na njega jer je zaražen smrtonosnom varijantom ebole, predstavlja model za sprečavanje nove pandemije.

Ne možete ovo da izmislite.

„Filmovi poput Izbijanja su uspeli kada su zamislili globalni tim za borbu protiv bolesti koji je spreman da odgovori na krizu u trenutku. Sada to moramo da pretvorimo u stvarnost“, napisao je  Bil Gejts na Tviteru u nedelju, uključujući članak The Economist koji objašnjava svoj predlog jedinice za mobilizaciju pandemije koju on naziva GERM (Global Epidemic Response and Mobilisation).

Predvidljivo?! Gejts je odlučio da onemogući komentare na svom postu.

Za one koji nisu upoznati sa filmom iz 1995. godine, glumci Dastin Hofman i Morgan Friman prikazuju vojni tim istraživača zaraznih bolesti. Oni imaju zadatak da otkriju poreklo smrtonosne epidemije u malom severozapadnom gradu pre nego što američka vlada odluči da primeni nuklearno oružje na celu oblast kako bi prikrila dokaze. Tj. ključne dokaze razvoja biološkog oružja odgovornog za izbijanje epidemije.

Naravno, onlajn kritičari su brzo ukazali na ludilo koje podržava Gejtsovu čudnu primedbu.

„U epidemiji, vlada pokušava da bombarduje mali grad kako bi prikrila razvoj smrtonosnog virusa kao biološkog oružja. Lepa referenca, Bile,” rekao je jedan korisnik.

Plan vlade u tom filmu bio je da bombarduje američki grad

„Bilo je potrebno Dastinu Hofmanu da prkosi naređenjima i prekrši komandni lanac da bi sprečio da čitav grad američkih građana bude zbrisan vojnom operacijom. Pa čak i tada, samo zato što je devojčica sklopila prijateljstvo sa odbeglim majmunom. Zaista morate da odete“, naglasio je jedan korisnik.

Prema Gejtsovom predlogu, njegov tim „GERM“ bi delovao pod pokroviteljstvom Svetske zdravstvene organizacije i bio bi raspoređen u svako područje gde se pojave epidemije.

„On predlaže stvaranje globalne ’vatrogasne brigade’ od 3.000 stručnjaka raštrkanih širom sveta. Bilo bi regrutovanih sa veštinama koje se kreću od epidemiologije i genetike, preko razvoja lekova i vakcina i kompjuterskog modeliranja, do diplomatije“, piše The Economist. „Ova ekipa, koja bi verovatno radila pod okriljem Svetske zdravstvene organizacije, ostala bi u stalnoj pripravnosti, spremna da odgovori na bilo koju otkrivenu epidemiju.

Gejtsov bizaran komentar dolazi u toku izbijanja majmunskih boginja. Majmunske boginje su se pojavile u brojnim zapadnim zemljama tokom poslednjih nekoliko nedelja. Takođe, u vreme kada Svetska zdravstvena organizacija održava skupštinu ove nedelje u Ženevi. Na skupštini se raspravlja o usvajanju globalističkog sporazuma o pandemiji od strane 194 zemlje.

Pratite nas na društvenim mrežama FejsbukTelegram i Tviter

Izvor: Mediji