Bil Gejts: Više sam učinio za klimatske promene od Ilona Maska

Ilon Mask i Bil Gejts nastavili su svoj rat rečima, proširujući ga sa deoničarskih akcija na klimatske promene.

U intervjuu sa francuskim jutjuberom HugoDécrypte, kontradiktornim stavom filantrop Bil Gejts dovodi u pitanje korist električnih automobila. Na taj način aludirajući na Teslinog vlasnika Ilona maska.

Ja ulažem mnogo više u borbu protiv klimatskih promena nego Ilon ili bilo ko drugi – rekao je Gejts.

Dajem mnogo filantropskih dolara, podržavam kompanije, znate da električni automobili čine oko 16% emisija, tako da moramo da rešimo i tih drugih 84%.

Dodao je još: “ Ali neko ko trguje deonicama ne može ga usporiti niti ga povrediti.“

Odgovarajući na odlomak intervjua na Tviteru u kojem je Gejts branio svoj stav, Mask je jednostavno odgovorio:

Diši.

Mask je rekao da je odbio Gejtsovu filantropsku donaciju zato što je izvršni direktor Tesle čuo da ima 500 miliona dolara „kratke“ opklade protiv njegove kompanije.

Mask kaže da Gejts nije ozbiljan po pitanju klimatskih promena.

Šef kompanije SpaceX i Tesla prvobitno je potvrdio procurele tekstove u aprilu koji pokazuju razmenu poruka sa Gejtsom, a Mask je rekao da porast cene Teslinih akcija znači da opklada sada vredi dve milijarde dolara.

Neto vrednost i jednog i drugog je pala za milijarde dolara ove godine kako berze klize zbog straha od rasta inflacije i kamatnih stopa, kao i zbog mogućnosti recesije.

U intervjuu, Gejts je takođe rekao da se nije pridružio „svemirskoj trci“ Maska, osnivača Amazona Džefa Bezosa i Virdžin grupe Ričarda Bransona jer je više bio zabrinut za borbu protiv bolesti kao što su boginje i malarija.

Pratite nas na društvenim mrežama Fejsbuk i Telegram

 

Izvor: Business Insider