Bilderberg 2022. - Tajni sastanak u Vašingtonu kako bi razgovarali o padu tržišta

Bilderberg grupa, tajna organizacija koja kontroliše Davos grupu i celokupnu globalističku „elitu“, sada se tajno sastaje u Vašingtonu, DC.

Obično se svakih nekoliko godina Bilderberg grupa sastaje u Šantiliju u Virdžiniji, koji je izvan Vašingtona, ali ove godine grupa posebno pokušava da zadrži stvarnu lokaciju sastanka u tajnosti.

Geopolitički zaokret Rusije i Kine od Zapada je glavni fokus ovogodišnjeg sastanka, navodi se u saopštenju za javnost.

Ali je možda još zanimljivije to što će Bilderberg grupa takođe govoriti o potencijalnom globalnom finansijskom krahu, posebno o tome kako da se osigura „ kontinuitet vlasti“ usred preokreta u privredi.

Osnovan 1954. godine, Bilderberg sastanak je godišnja konferencija osmišljena da podstakne dijalog između Evrope i Severne Amerike – navodi se u saopštenju za štampu.

Svake godine se između 120-140 političkih lidera i stručnjaka iz industrije, finansija, rada, akademske zajednice i medija poziva da učestvuju na Sastanku.

Oko dve trećine učesnika dolazi iz Evrope, a ostali iz Severne Amerike; otprilike četvrtina iz politike i vlade, a ostatak iz drugih oblasti.

Bilderberg grupa je takođe objavila javnu listu prisutnih, uključujući generalnog direktora kompanije Pfizer Alberta Burlu, bivšeg generalnog direktora Gugla Erika Šmita, senatora Kirstena Sinema i direktora CIA Vilijama J. Bernsa.

Globalna bankarska i finansijska industrija takođe su dobro zastupljene na skupu.

Bivši državni sekretar Henri Kisendžer, koji je nedavno izazvao kontroverzu sugerišući da Ukrajina treba da ustupi teritoriju kako bi prekinula rat sa Rusijom, takođe će biti prisutan.

Međutim, primetno je da je Ukrajina navedena kao poslednja tema razgovora na sastanku; ukupnom geopolitičkom prestrojavanju i njegovim posledicama ekonomskim posledicama, pridaje se daleko veći značaj.

Sastanak Bilderberga je forum za neformalne diskusije o glavnim pitanjima – dodaje se u saopštenju.

Sastanci se održavaju prema pravilu Chatham House-a, koje kaže da učesnici mogu slobodno da koriste primljene informacije, ali ni identitet ni pripadnost govornika ili bilo kog drugog učesnika ne mogu biti otkriveni.

Pratite nas na društvenim mrežama Fejsbuk i Telegram

 

Izvor: Mediji