Bivša vlast u Podgorici se trese zbog Srba u Vladi

Srbi bi se mogli naći u Vladi Crne Gore brže nego što su to očekivali neki elementi vlasti u Podgorici, pa su u panici i strahu.

Rekonstrukcija Vlade predviđena je potpisanim koalicionim sporazumom parlamentarne većine i nema razloga da se od nje pravi tabu tema, kazao je predsednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera koalicije „Za budućnost Crne Gore“ Milan Knežević.

„Ako se dogovorimo sa premijerom Spajićem da rekonstrukcija bude ranije, onda će tako i biti“, rekao je Knežević, prenose Vijesti.

Istakao je kako je veoma važno da svi potpisnici poštuju koalicioni sporazum i da „niko nikog ne pokušava ideološki i programski prevaspitavati“.

Pročitajte još:

„Mi smo pokazali odgovornost i ozbiljnost izborom sudije Ustavnog suda i članova Sudskog saveta, što je bilo nezamislivo u prethodnim sazivima kad naši politički subjekti nisu bili deo većine u Vladi i Skupštini. Tako smo svima izbili ‘argumente’ da je ova većina antievropska, zato je ovolika nervoza i strah od rekonstrukcije“, rekao je Knežević za Portal RTCG.

Premijer Milojko Spajić rekao je juče u Skupštini da nije bilo zahteva koalicije „Za budućnost Crne Gore“ da se Vlada rekonstruiše pre roka predviđenog za to sporazumom o formiranju vlasti.

Pratite Portal Dnevni Puls na Fejsbuku i Viberu!

Dnevni Puls/nova.rs