Bivši teniser Boris Beker ide u zatvor

Bivši nemački teniser Boris Beker osuđen je na dve i po godine zatvora. Dugogodišnji sudski spor vezan za finansije Borisa Bekera upravo je završen i određeno je da će bivši nemački teniser provesti dve i po godine u zatvoru.

Ipak, olakšavajuća okolnost postoji. On će „samo“ 6 meseci biti u zatvoru, a naredne dve u nekoj vrsti kućnog izdržavanja kazne.

Boris Beker je bio dužan skoro 60 miliona funti, a pokušao je da sakrije 2,5 miliona iako je u dužnosti da u tom slučaju otkrije svoju celokupnu imovinu. Zbog toga je osuđen na 30 meseci zatvora.

Solomonska ostrva: Neće prihvatiti militarizaciju Pacifika

Tokom suđena je Beker istakao kako ga je teško pogodila sopstvena nesposobnost da dugove vrati, dok su njegovi advokati izjavili da je njihov štićenik izgubio pojam o svojoj imovini i troškovima. Međutim, tužilaštvo je odbacilo te navode i istaklo da Beker namerno odugovlačio sa nelikvidnošću i prikrivao imovinu.

Kao što je navedeno, sudski proces traje od 2017. godine, a Bekera je sud proglasio krivin za 4 tačke optužnice (odlaganje nelikvidnosti, skrivanje imovine i dugova), a nevinim na 20 tačaka.

Sada je na Bekerovim advokatima da ospore presudu ili čak i kaznu s obzirom na to da šestostruku osvajač Grend slema smatra sebe nevinim. Najpre im treba zvanično odobrenje, ali čak i da ga dobiju male su šanse da se presuda obori zbog pravnih ili proceduralnih grešaka.

Pratite nas na društvenim mrežama FejsbukTelegram i Tviter

 

Izvor: Daily Mail