bolsonaro-kaze-da-je-spreman-da-preuzme-komandu

„Sve će proći u svoje vreme. Za razliku od drugih, mi ćemo pobediti“, kaže Bolsonaro.

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro uverio je u petak pristalice da ostaje na čelu oružanih snaga zemlje i rekao da će vojska stati na stranu naroda dok se nazire izborna potvrda njegovog protivnika.

„Ja sam vrhovni komandant oružanih snaga“, rekao je Bolsonaro pristalicama oko predsedničke palate Alvorada.

„Oružane snage su poslednja prepreka socijalizmu. Siguran sam da su ujedinjeni. Duguju lojalnost narodu i poštovanje Ustava. I oni su odgovorni za našu slobodu“, rekao je Bolsonaro pristalicama, prenosi brazilska novinska agencija Metropoles.

Da, ti odlučuješ kuda ja idem, Vi odlučujete kojim putem idu oružane snage – rekao je Bolsonaro okupljenima.

„Za razliku od drugih ljudi, mi ćemo pobediti“, rekao je on i dodao „ništa nije izgubljeno“.

Obraćanje pristalicama dolazi nakon višenedeljnih protesta dok su se Brazilci borili na ukradenim izborima, gde su sumnjivi rezultati pokazali pobedu novoizabranog socijalističkog predsednika Luiza Inasija Lule da Silve.

To se dešava nekoliko dana nakon što je vojska, neobičnim potezom, izvršila invaziju na favele u Rio de Žaneiru i ubila najviše vođe narko kartela Komando Vermeljo (Crvena komanda), koji podržava Silvu, koji je ranije bio osuđen i bio u zatvoru zbog pranja novca i korupcije.

Vojska je takođe odbila da isključi „moguću prevaru“ kao razlog za Lulinu pobedu.

Bolsonaro nije priznao navodnu Lulinu tesnu pobedu na oktobarskim izborima nakon prijavljenih anomalija glasanja u državama pod kontrolom kartela.

Brazilska nacionalna izborna vlast treba da potvrdi izbore u ponedeljak.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru i Gab-u!

Dnevni Puls/Mediji