Brnabić: Mi ne uvodimo sankcije Rusiji iz principa

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da „ne postoji znak jednakosti“ između toga što je sa Rusijom dogovorena povoljna cena gasa i toga što Srbija ne uvodi sankcije Rusiji zbog njenog napada na Ukrajinu.

„Svi koji nam spočitavaju da ne uvodimo sankcije Rusiji zbog gasnog aranžmana, treba da ih je sramota. Mi ne uvodimo sankcije Rusiji iz principa“, izjavila je Brnabić za televiziju Pink.

Ona je istakla da „sankcije ne doprinose miru već antagonizuju situaciju“, kao i da je Srbija bila žrtva sankcija.

Brnabić je rekla da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dogovorom o povoljnoj ceni gasa tokom telefonskog razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, danas „za Srbiju uradio veliki posao“.

 Veliku stvar je završio. Kako je to uspeo, zaista ne znam?! On je za Srbiju dobio više i bolje i to pod 100 puta težim okolnostima –  rekla je Brnabić. Na taj način je uporedila prethodni Vučićev dogovor sa Putinom, od novembra prošle godine.

Navela je da će Srbija plaćati cenu za hiljadu kubnih metara gasa „310 do 340 dolara ili nešto manje“. Dok su cene na berzi 960 dolara, a očekuje se da „cena gasa zimi ide preko 3.000 i preko 4.000 dolara“.

Pratite nas na društvenim mrežama FejsbukTelegram i Tviter 

Izvor: Mediji