Čečenski lider Kadirov poslao poruku NATO paktu

Čečenski lider Ramzan Kadirov podsetio je „neprijatelje“ da je Rusija vodeća vojna država u svetu i obećao NATO-u napade teskobe, gneva i očaja.

„Bez obzira na sve napore NATO alijanse da izoluje Rusiju od spoljašnjeg sveta, naša zemlja kao što je bila tako i ostaje otvorena za sve koji hoće sa njom da budu prijatelji i imaju pouzdane uzajamno-korisne odnose. U svojim antiruskim planovima svi naši neprijatelji nisu predvideli jedno: Rusija je vodeća vojna država u svetu, što znači da ukoliko Zapad dovede situaciju do krajnje tačke, uslove ćemo diktirati mi“, napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu.

On je istakao da je Rusija uvek bila zanimljiva državama „koje ne podilaze SAD i njihovim pomagačima“.

„Upravo su takvi razumni i pošteni međusobni odnosi ključ jakog potencijala celog zdravorazumskog čovečanstva, a ne nikako u megalomaniji i mangupskom ponašanju NATO alijanse, koja je umislila da je dominantna u svetu. Neka se upinju i dalje. Tim će ih više na kraju mučiti napadi teskobe, gneva i očaja“, zaključio je čečenski lider Ramzan Kadirov.

Prethodno je čečenski lider Kadirov izjavio da zapadni političari treba da odustanu od strategije raspada Rusije i da razmisle kako da izgrade saradnju sa njom.

Pratite nas na društvenim mrežama Fejsbuk i Telegram

Izvor: Mediji