Trampov sin Donald će objaviti snimke FBI akcije sa sigurnosnih kamera

Erik Tramp, sin Donalda Trampa kaže da njegova porodica ima sačuvane snimke sigurnosnih kamera sa FBI-jeve pretrage Mar-a-Lagoa i da planira da ih objavi „u pravo vreme“.

Trampovog sina, upitao je voditelj Foks njuza Šon Heniti u ponedeljak uveče da li njegova porodica ima snimak potrage.

 Još uvek imate snimke sigurnosnih kamera, da li je to tačno? Hoćete li, tj. da li vam je dozvoljeno da to podelite sa zemljom? – rekao je Haniti.

Apsolutno, Šone.

U pravo vreme – rekao je Trampov sin, dodajući da svi službenici za sprovođenje zakona treba da nose kamere za telo radi „transparentnosti“.

Tokom istog pojavljivanja na Foks njuzu, Donald Tramp je takođe bez dokaza tvrdio da je racija Mar-a-Lago rezultirala „najvećim prikupljanjem sredstava“.

Trampove izjave Hanitiju potvrdile su ono što je Kristina Bob, jedan od advokata bivšeg predsednika, rekla prošle nedelje o tome da je bezbednosni kanal u Mar-a-Lagou ostao aktivan tokom FBI-jeve potrage.

Tokom pojavljivanja u četvrtak na medijskoj mreži Real America’s Voice, Kristina Bob je rekla voditeljki Gini Loudon da su, suprotno glasinama da su sigurnosne kamere bile isključene, bezbednosni fidovi imovine bili uključeni tokom većeg dela pretrage FBI -ja, te da će snimke sigurnosnih kamera najverovatnije pustiti u javnost, kao što je to sin Donalda Trampa potvrdio, „u pravo vreme“.

Mislim da su ljudi u Njujorku, predsednik Tramp i njegova porodica, verovatno imali bolji pogled od mene. Pošto su imali CCTV, mogli su da gledaju šta se događa – rekla je Kristina.

Dodala je da nije bila svedok FBI akcije jer je bila zauzeta odgovaranjem na pitanja istražitelja, ali je rekla da je porodica Tramp videla „celu stvar“.

Tokom izvršenja naloga za pretres Mar-a-Lagoa prošlog ponedeljka, FBI je uklonio 11 skupova poverljivih dokumenata, od kojih su neki bili označeni strogom tajnom i tiču se nuklearnog oružja. Prema nalogu, Ministarstvo pravde istražuje da li je Tramp prekršio tri savezna zakona, uključujući Zakon o špijunaži.

Pratite nas na društvenim mrežama Fejsbuk i Telegram

Izvor: Mediji