Crnogorski novinar na ukrajinskoj crnoj listi

Crnogorski novinar Igor Damjanović dodat je na listu „za odstrel“ ukrajinske takozvane NVO Mirotvorac, koja je kako ističu mediji „prozor gluve sobe ukrajinske službe bezbednosti“, udruženje novinara Crne Gore najoštrije je osudilo dodavanje njihovog člana koji je ratni reporter iz Rusije.

„Kao takva predstavlja svojevrsni poziv za odstrel svih onih koji nisu na liniji ukrajinske službe. Nedopustivo je da se bilo koji novinar nalazi na bilo kakvoj listi, samo zato što radi svoj posao.

Igor Dajmanović(crnogorski novinar) je jedan od onih novinara koji je profesionalni i nepristrasno izveštavao o ratnim dešavanjima u Rusiji.“

Poznato je da je sa pomenute liste tzv. NVO „Mirotvorac“ stradalo nekoliko novinara, među kojima je i ruska novinarka Darija Dugina.

Udruženje novinara Crne Gore upozorava domaću i međunarodnu zajednicu, kao i novinarske asocijacije u Crnoj Gori, Evropi i svetu za zaštitu novinara, da ćutke ne prelaze preko ovog slučaja, nego da preuzmu šta mogu, kako bi se zaštitila bezbednost Igora Damjanovića ratnog reportera iz Rusije.

Udruženje novinara Crne Gore iskoristiće svoj autoritet da upozna domaću i međunarodu javnost sa postavljanjem ratnog reportera Igora Damjanovića na ukrajinsku krvavu listu.

Ovim putem dajemo kao Udruženje punu podršku Igoru Damjanoviću da nastavi sa profesionalnim i tačnim izveštavanjem sa ruskog ratišta na kojem se nalazi ovih dana.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru i Gab-u!

Dnevni Puls/Novosti