desantis-obecava-da-ce-zbrisati-levicu-u-sad

Guverner Floride Ron DeSantis obećao je da će zbrisati levicu ako bude izabran za predsednika SAD 2024. tokom intervjua za Foks u ponedeljak.

„Pobediću levicu u ovoj zemlji i ostaviti probuđenu ideologiju na smetlištu istorije“, obećao je DeSantis republikanski kandidat u odgovoru na pitanje jednog od domaćina o tome zašto jednostavno nije sačekao da bivši predsednik SAD-a i republikanski lider Donald Tramp završio ono što njegove pristalice pretpostavljaju da bi bilo lako osvojiti drugi mandat bez mešanja guvernera Floride.

Hvaleći se svojom „sposobnošću da pridobije ogroman broj birača koje republikanci obično ne mogu da osvoje, a istovremeno isporučuje najhrabriji dnevni red bilo gde u zemlji“, DeSantis je obećao da neće samo trijumfovati nad aktuelnim Džoom Bajdenom, već će služiti dva mandata kao predsednik.

Takođe je pomenuo svoj krstaški rat protiv Diznija, podsećajući svoje domaćine da je Tramp stao na stranu giganta zabave i izjavio: „Kompanija vredna više milijardi dolara koja seksualizuje decu nije u skladu sa vrednostima Floride.“

Republikanski kandidat je privukao značajnu konzervativnu podršku tako što je sebe prikazao kao moralnog krstaša protiv rastuće plime budnosti, suprotstavljajući se inicijativama za različitost, jednakost i inkluziju, kritičku teoriju rase i rodnu ideologiju u školama nakon što je osvojio lojalnost Floriđana zadržavajući svoju državu, uglavnom otvorenom tokom pandemije kovida.

Pročitajte još:

Međutim, on se borio da se ideološki izdvoji od Trampa.

DeSantis je pokrenuo svoju kampanju prošle nedelje na Twitter Spaces-u događaju koji je naširoko ocenjen kao neuspeh, iako tehničke poteškoće koje su mučile događaj verovatno nisu bile krivica kandidata.

U utorak je usledio lansiranje u stvarnom svetu u Ajovi, mestu prvih predizbornih izbora.

Anketa objavljena u petak otkrila je da je Tramp i dalje favorit za republikansku nominaciju, sa 43 odsto verovatno primarnih birača koji favorizuju bivšeg predsednika.

DeSantis zaostaje sa 18 odsto, a senator iz Južne Karoline Tim Skot, koji je takođe najavio svoju kandidaturu prošle nedelje, dobija na guverneru Floride sa 12 odsto glasova.

Još 10% favorizuje bivšu guvernerku Južne Karoline Niki Hejli.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/Mediji