Đaci u Herceg Novom iz protesta napustili nastavu

Đaci iz Herceg Novog su demonstrativno napustili čas istorije, jer je nastavnica širila nacionalističke stavove na društvenim mrežama i negativno uticala na decu.

Nakon jučerašnjeg kolektivnog napuštanja časa istorije od strane VIII razreda i podizanja tenzija u roditeljskoj viber grupi, a potom objavi na fejsbuku koja se vrlo brzo proširila, odlučili smo da ispitamo sta se to desilo.

Naime nastavnik istorije koga sva deca neizmerno vole i postuju, zbog povrede noge otisao je na bolovanje, a kao zamena je postavljena asistentkinja u nastavi Duška Krivokapić, koja je do tada i radila u tom istom odeljenu.

Provodeći vreme sa njom u učionici deca su shvatila da se radi o jednoj mrzovoljnoj osobi za koju kažu da samo viče na njih često i bez ikakvog razloga.

Roditelji tome nisu pridavali pažnju, dok juče đaci nisu kolektivno napustila čas.

Tada su izasle na površinu i neke druge stvari i nacionalistički stavovi iste žene koje je ona javno širila po društvenim mrežama.

Roditelje je posebno iziritirao njen status o Svetom Savi, gde Svetosavlje naziva novim nacizmom.

U pitanju je širenje verske i nacionalne netrpeljivosti od strane pedagoskog radnika.

Pročitajte još:

Većina dece je nezadovoljna, a roditelji zabrinuti sto takva osoba predaje deci, što je u demokratskom društvu neprihvatljivo.

Tražimo od nadležnih da ispitaju slučaj jer je ovo prevršilo svaku meru, posebno imajući u vidi da je u Pljevljima sa mesta direktora skole smenjena Bojana Djacic samo zbog fotografije na fejsbuku sa sajkačom na glavi.

U protivnom steći ćemo utisak da i Uprava skole i Ministarstvo prosvete podržavaju ovo širenje verske i nacionalne mržnje samo prema jednom narodu.

Pratite Portal Dnevni Puls na Fejsbuku i Viberu!

Dnevni Puls/Đaci iz HN/Tekst lektorisao A.T.