Dmitrij Medvedev: Ko kaže da će Ukrajina postojati za dve godine!?

Dmitrij Medvedev, zamenik predsednika Bezbednosnog saveta Rusije, jutros je objavio na svom „Telegram“ kanalu poruku koja izaziva nespokoj na Zapadu.

Medvedev je u poruci doveo u pitanje ukrajinski zahtev da ove zime dobije gas sa opcijom odlaganja plaćanja na dve godine.

„Video sam poruku da Ukrajina želi da dobije tečni prirodni gas od svojih inostranih vlasnika uz plaćanje isporuke za 2 godine. U suprotnom, sledeće zime će se jednostavno zamrznuti. Samo pitanje!? A ko je rekao da će za dve godine Ukrajina uopšte postojati na mapi sveta? Mada Amerikancima više nije stalo – toliko su uložili u projekat anti-Rusija da je sve ostalo za njih sitnica…“, naveo je Medvedev.

Dan ranije je uz poruku „čeka se sledeća runda sankcija“ priložio sliku mačke koja se izležava.

Ovo nije prvi put da Medvedev piše ovakve objave. Pre nedelju dana je na „Telegramu“ objavio kriptičnu poruku.

 Često me pitaju zašto su moje objave u Telegramu tako grube. Odgovor je da ih mrzim. Oni su gadovi i izrodi. Oni žele smrt za nas, Rusiju. I dok sam živ, učiniću sve da nestanu – naveo je Medvedev.

A nedelju pre toga je ocenio da se šanse za političko rešavanje konflikta u Ukrajini smanjuju pod uticajem Vašingtona i Brisela i da će Rusija morati da deluje po centrima odlučivanja u slučaju da Kijev upotrebi višecevne bacače raketa koje je dobio od SAD za napade na objekte na ruskoj teritoriji.

Upozorio je da bi Moskva mogla da gađa zapadne gradove ako Ukrajina upotrebi američke raketne sisteme za izvođenje udara na rusku teritoriju. Vašington je prethodno saopštio da šalje visokomobilne artiljerijske raketne sisteme M142 u Ukrajinu. Ovi sistemi će više nego udvostručiti domet artiljerije njene vojske.

Dmitrij Medvedev je u maju upozorio i da snabdevanje Ukrajine oružjem povećava verovatnoću za sukob između Rusije i NATO. A svima je jasno pa i Medvedevu, da to može da se pretvori u nuklearni rat.

Pratite nas na društvenim mrežama Fejsbuk i Telegram

Izvor: Mediji