Ponovo dojave o bombama

Dojave o podmetnutoj elektronskoj napravi jutros su stigle na mejl adrese više osnovnih i srednjih škola u Srbiji, saopštilo je Ministarsvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Oglasilo se Ministarstvo prosvete, evo kako će se odvijati nastava..

Dojave su stigle na mail adrese 134 osnovne škole na teritoriji Šolske uprave Novi Sad, kao i u nekim školama u Pirotu, Nišu, Babušnici, Vlasotincu, Lebanu i Kuršumliji – navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

Dodaje se da su u cilju bezbednosti učenika škole obavestile MUP o pretnji i ekipe MUP-a su na terenu.

Prvi slučajevi majmunskih boginje otkriveni u Kanadi I Francuskoj

Kako prenose mediji, zbog bezbednosti učenika i ostalog školskog osoblja dok traje KD pregled objekata u svim školama koje su primile preteći mejl nastava se odvija onlajn.

Kako se navodi, učenici će biti vraćeni u školske klupe, kada se utvrdi da je sve bezbedno.

O načinu organizovanja časova i povratku na neposrednu nastavu, škole će obavestiti učenike i njihove roditelje putem redovnih kanala komunikacije – objašnjava se u saopštenju.

Jedna od preteća mejl poruka je izgledala ovako:

Na teritoriju škole podmetnuto mnogo bombi. Put ljudskog opstanka i samousavršavanja je pogrešan, vodi u ćorsokak, u uništenje svega drugog, svega stvarno živog. Evolve! Shvatite, konačno, svoje pravo značenje i mesto u ovom svetu! Shvatite da ste vi tu suvišni, vi ste genetsko đubre koje ne bi trebalo da bude, đubre stvoreno slučajno kao rezultat evolucione greške, đubre koje treba uništiti.

 

Pratite nas na društvenim mrežama FejsbukTelegram i Tviter

 

Izvor: Mediji