Izvor iz Vlade Brazila - Bolsonaro će se sastati sa Ilonom Maskom

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro trebalo bi da se sastane sa milijarderom Ilonom Maskom u petak, prema izvoru iz vlade Brazila. Veruje se da će razgovor između dve veoma zanimljive ličnosti biti izuzetno zanimljiv.

Sastanak će biti održan u Sao Paulu, rekao je za AFP izvor iz kabineta brazilskog predsednika, ne navodeći detalje o tome šta će biti na dnevnom redu.

Direktor „Srbijašume“: Hitno ograničiti izvoz – Kubik drva 4.000 na stovarištima i do 8.000 dinara

Bolsonaro je ranije rekao da je planirao privatni sastanak u Sao Paulu „sa veoma važnom osobom koja je priznata u celom svetu“.

On dolazi da ponudi svoju pomoć za naš Amazon – rekao je predsednik u svom nedeljnom emitovanju na društvenim mrežama, ne navodeći Maska.

Trenutno generalni direktor i SpaceX-a i Tesle, Mask je najbogatija osoba na svetu, sa bogatstvom procenjenim na 220 milijardi dolara, prema časopisu Forbs.

Preduzetnik je privukao pažnju širom sveta kada je prošlog meseca objavio da planira da kupi Tviter u okviru posla vrednog 44 milijarde dolara.

Brazilska vlada je u novembru saopštila da pregovara sa SpaceX-om o obezbeđivanju satelitskog interneta u amazonskoj prašumi i da dobije pomoć u otkrivanju ilegalne seče šuma.

U pokušaju da obezbedi brzi internet širom sveta, posebno u oblastima sa nedovoljno pokrivenim uslugama, SpaceX je lansirao hiljade sopstvenih Starlink satelita u orbitu, a mnogo više njih je u planu za puštanje u budućnosti.

Pratite nas na društvenim mrežama FejsbukTelegram i Tviter

 

Izvor: AFP