Suđenje Silviju Berluskoniju zbog "bunga bunga" žurki i drugih bahanalija

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni (85) koristio je žene kao seksualne robinje na zloglasnim „bunga bunga“ žurkama koje je organizovao u svojoj vili tokom premijerskog mandata, saopštio je sud.

„Tadašnji premijer imao je običaj da začini svoje večernje zabave dovođenjem u kuću plaćenih seksualnih robova. Berluskoni je veoma bogat i moćan čovek. Ćutanje svedoka platio je novcem, kućama, automobilima i konjima“, rekla je tužiteljka Tiziana Siciliano u završnoj reči na suđenju koje je počelo 2013. godine. Berluskoni je tada optužen da je davao mito i plaćao svedoke da ćute.

Dodala je da „ono što se dešavalo na žurkama je neverovatno“.

 Užasno nasilje na koje naše doba gleda sa gađenjem, na štetu veoma mladih devojaka, nekih čak i maloletnih, bez alata da se zaštite od predatora svih vrsta – rekla je.

Bivšem italijanskom premijeru sudi se već osam godina uz česte prekide zbog lošeg zdravlja i iznenadne smrti jednog od ključnih svedoka, manekenke Imane Fadil.

Berluskoni je prvobitno 2013. godine proglašen krivim da je platio seks sa Karimom El-Mahroug, marokanskom trbušnom plesačicom poznatom kao Rubi. Ona je u to vreme imala 17 godina. Berluskoniju je sledeće godine presuda poništena u žalbenom postupku. Tokom postupka su njegovi advokati tvrdili da nema dokaza da je znao koliko ona ima godina.

Berluskoni je žurke uvek nazivao „nevinim i elegantnim poslovima“. Svedoci su govorili da se radi o divljim orgijama sa gošćama koje su se oblačile kao monahinje i izvodile erotske plesove za bivšeg premijera Italije i njegove prijatelje.

Izraz „bunga bunga“ ušao je u popularnu kulturu pre deset godina kada su počele istrage o Berluskonijevim zabavama. Neki „svedoci“ su opisali kako je italijanskog premijera ovu frazu naučio bivši prijatelj i libijski diktator Muamer Gadafi.

Pratite nas na društvenim mrežama FejsbukTelegram i Tviter

Izvor: Mediji