drzavljanin-rusije-ubijen-u-napadu-izraelske-vojske-na-gazu

Izraelske odbrambene snage pokrenule su u utorak ujutro operaciju „Štit i strela“ protiv vođa palestinskog islamskog džihada u Gazi, navodno ubivši nekoliko visokorangiranih militanata, kao i njihove supruge, decu i druge civile u blizini.

Portparol palestinskog ministarstva zdravlja Ašraf al-Kedra rekao je za RIA Novosti da je jedna od žrtava državljanin Rusije Džamal ​​Abu Hasvan, koji je „preminuo u gradu Gazi od posledica granatiranja izraelske vojske“.

Komšija i prijatelj preminulog rekao je agenciji da je „raketa pogodila stan u kojem je Abu Hasvan živeo, što je dovelo do njegove smrti zajedno sa suprugom i sinom“. Prema RIA, Abu Hasvan je radio u medicinskoj ustanovi koja je „specijalizovana za fizikalnu terapiju i medicinsku rehabilitaciju“.

Vazdušni napad se dogodio oko 2 sata ujutru po lokalnom vremenu i, prema poslednjim procenama, povređeno je najmanje 20 ljudi, pored 12 poginulih.

Pročitajte još:

IDF je izdala retko saopštenje potvrđujući svoju vojnu operaciju protiv PIJ, tvrdeći da je neutralisala tri glavna člana grupe.

Palestinsko ministarstvo zdravlja saopštilo je da su porodice militanata i drugi civili ubijeni u napadima na stambenu zgradu u gradu Gaza i kuću u južnom gradu Rafi.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/RIA/RT