Gaza - U izraelskom udaru poginulo 13 osoba

Gaza je bila na udaru izraelskih vazdušnih snaga, ubivši pri tome 13 osoba, od čega 10 civila.

Trojica od njih bili su vođe palestinskog islamskog džihada, ostali su bili civili, uključujući žene i decu militanata. Pored toga, povređeno je još oko 20 civila.

Večeras su izvršena dva udara. Stambene zgrade u Gazi i Rafi, u kojima su se nalazile vođe formacije, a napad su izvršile izraelske trupe. Ministarstvo zdravlja Palestine potvrdilo je medijske napise o žrtvama i povređenima.

Militanti su kasnije izvestili da su mrtvi komandanti bili Džihad al Ganam, Kalil al Bahtini i Tarik Iz al-Din. Tel Aviv je potvrdio da su bili meta vazdušnih napada, jer su navodno odgovorni za nedavna lansiranja projektila na teritoriju jevrejske države.

Ranije su militanti iz Pojasa Gaze napali Izrael kao odgovor na smrt jednog od visokih članova palestinskog Islamskog džihada Hadera Adnana. Umro je nakon tri meseca štrajka glađu u zatvoru, protestujući zbog zatvaranja bez optužbe. Ukupno je Adnan proveo 87 dana bez hrane.

Pročitajte još:

Izrael je započeo udare, a meta je bila Gaza i to nekoliko delove. Usled toga je poginuo jedan civil – otac 11 dece – još pet osoba je povređeno. Tenzije su splasnule tek nakon intervencije UN, Katara i Egipta, koji su strane gurnuli na prekid vatre.

Tel Aviv navodno sada čeka na uzvratnu akciju militanata. Svim građanima jevrejske države koji žive u zoni od 40 kilometara od granica Pojasa Gaze savetovano je da budu spremni da se spuste u skloništa. Zatvorena su i dva punkta na granici sa enklavom.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/Mediji