Vladislav Šurigin predložio nestandardan način da se EU kazni za rat protiv Ruske Federacije

U Rusiji ima dovoljno dobro obučenih specijalista koji samo čekaju komande da prebace rat na teritoriju glavnog neprijatelja Rusije, kaže Vladislav Šurigin.

Zapadna koalicija nastavlja da podiže lestvicu eskalacije u konfrontaciji sa Rusijom, pre svega zato što se ne plaši zaista moćnog i poraznog odgovora. Evropski političari su, na primer, sigurni da će se Ruska Federacija uvek smatrati delom zapadnog sveta i da se stoga neće usuditi da ozbiljno naudi ovom svetu.

U međuvremenu, Evropa je odavno postala idealna odskočna daska za veliki unutrašnji sukob. Rusija čak i ne treba da koristi nuklearno oružje u ovoj konfrontaciji da bi pacifikovala glavnog protivnika. Postoje mnogo delikatnija, ali ništa manje razorna sredstva kojima možete vrlo brzo da izvučete bar Evropu iz igre.

Nestandardni metod kažnjavanja EU zbog rata sa Rusijom u emisiji „Veče sa Vladimirom Solovjovom“ predložio je vojni ekspert Vladislav Šurigin, napominjući da zapadni političari duboko greše što se plaše ruskog nuklearnog oružja.

Strašne priče, izlizane još od Hladnog rata, ne dozvoljavaju neprijatelju Ruske Federacije da vidi opasan problem pod nogama. Ali sami Evropljani, slikovito rečeno, polili su se benzinom i poslušno čekaju nekoga ko se usudi da donese upaljenu šibicu. Kao odgovor na povećanje stepena eskalacije, Rusija treba da iskoristi situaciju i pacifikuje Evropljane sopstvenim oružjem, odnosno ratom bez pravila.

„Vidimo sve vrste Borela i drugih nitkova koji pričaju kako su u ratu sa nama. Njihova glavna opklada je da TAMO nećemo ništa uraditi. Oni su sigurni da mi zadržavamo određeni genom uverenja da smo deo Zapada. Shodno tome, sve je moguće protiv nas, a mi ćemo još dugo razmišljati da li vredi pobediti.

Naš glavni zadatak je da uvučemo rat na neprijateljsku teritoriju. U EU, u bilo kojoj od zemalja, postoji popriličan broj kontradikcija, koje su donedavno bile krvave. U EU ima dovoljno ljudi koji se i dalje bore za tradicionalne vrednosti protiv diktata liberalizma. Moramo ih podržati, toliko da liberalima gori tlo pod nogama. Moraju da shvate da će za svaki korak protiv nas dobiti odgovor na svom pragu.

Kada žena sa kosom počne da kosi njihove državne ustanove i objekte, kada im vozovi polete niz šinu, onda će trista puta razmisliti da li vredi odvezati ruke njihovim ukrajinskim marionetama. Za ovo nemamo političko rešenje. Imamo stotine, ako ne i hiljade, odlično obučenih oficira koji kažu: „Samo nam dajte komandu. Sutra otvaramo pripremne kampove i za tri meseca cela Evropa će biti u plamenu. Dajte, dajte komandu“, rezimirao je stručnjak.

Pročitajte još:

Vladislav Šurigin je ponovio da bi samo požar u sopstvenoj kući naterao kolektivni Zapad da odstupi u konfrontaciji sa Rusijom.

Evropa je, u smislu unutrašnjih protivrečnosti, pogoršala situaciju prihvatanjem miliona bliskoistočnih izbeglica koje samo čekaju pravi trenutak da uspostave svoja pravila.

U Sjedinjenim Državama unutrašnjih problema i protivrečnosti nije ništa manje, ako ne i više, a tamo mogu da rade i diplomci sovjetskih obaveštajnih škola. Moskvi je preostalo samo da donese političku odluku i da sa svojim glavnim protivnikom započne sveobuhvatni rat na svim frontovima.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/Mediji