Etereum - Izvedeno finalno testiranje nadogradnje

Etereum, jedna od najvećih kriptovaluta po vrednosti, izvela poslednju generalnu probu uoči godinama iščekivane nadogradnje na koju se gleda kao jedan od najvažnijih događaja u istoriji kriptovaluta.

Od svog nastanka pre gotovo deset godina, etereum se rudario kroz takozvani model dokaza rada.

Uključuje složene matematičke jednačine za čije rešavanje se utrkuje ogroman broj mašina i zahteva veliku količinu energije.

Etereum radi na novom modelu za osiguranje mreže koji se zove, proof of stake.

Umesto da se oslanja na energetski intenzivno rudarenje, nova metoda zahteva od korisnika da iskoriste svoju postojeću predmemoriju etera kao sredstvo za proveru transakcija i tokena za kovanje.

Koristi puno manje energije i očekuje se da će se pretvoriti u brže transakcije.

Ansgar Ditrih, istraživač iz Fondacije Ethereum, rekao je u tvitu da je najrelevantnija metrika uspeha, posmatranje vremena do finalizacije. Nazvao je to “još jednim uspešnim testom”.

Istraživački saradnik iz Galaxy Digitala istakao je da je stopa učešća nakon testnog spajanja pala i izgledalo je kao da je možda postojao problem s jednim od klijenata, ali sve u svemu, uspelo je.

“Uspešno spajanje = lanac se finalizuje”, napisala jeKristin Kim u tvitu, dodajući da ćemo verovatno videti slične vrste problema s nadogradnjom na glavnoj mreži, “ali poanta je da je spajanje uspelo.”

O vremenu nadogradnje raspravljaće se na sastanku programera “jezgra ethereuma” u četvrtak. Prethodne smernice pokazale su da bi spajanje trebalo da stupi na snagu sredinom septembra.

Tranzicija Etereuma više je puta odlagana u poslednjih nekoliko godina.

Glavni programeri kažu za CNBC da je spajanje sporo napredovalo, kako bi se ostavilo dovoljno vremena za istraživanje, razvoj i implementaciju.

Cena etera, tokena izvornog za etereum blokčejn, bila je u porastu prošlog meseca, skočila je gotovo 80%, uključujući rast od više od 10% u poslednja 24 sata na oko 1875 USD.

Međutim, gledano od početka godine, njegova je vriednost prepolovljena.

Pratite nas na društvenim mrežama Fejsbuk i Telegram

Izvor: Mediji