FBI napadnut: Naoružani napadač pokušao da upadne u zgradu biroa

FBI je napadnut, a napad mejnstrim mediji već polako povezuju sa racijom koju je FBI agentura izvela na kuću bivšeg predsednika Donalda Trampa.

Službenici državne autoputne patrole u ​​četvrtak ujutru su, kako se izveštava, razmenili vatru sa muškarcem koji je pokušao da provali u zgradu FBI u Sinsinatiju, u državi Ohajo.

Interstate I-71 North zatvoren je nakon što se osumnjičeni udaljio sa lica mesta i navodno počeo da puca na policiju sa kukuruznog polja, preneo je NBC 15 News. Na lice mesta stigli su i pregovarači FBI.

Osumnjičeni je opisan kao belac preko policijskog skenera, navodi News Journal.

„Krv mu je prskala po šortsu, na desnoj butini“, rekao je policajac u policijskom helikopteru preko radija. „Pukao je deo vetrobranskog stakla… Osumnjičeni je na kolenima, drži pušku.“

 Pušku drži dole za trenutak. On je na kolenima – dodao je policajac oko 15 minuta kasnije.

Smatra se da je FBI napadnut zbog racije u kući bivšeg predsednika Donalda Trampa, tako da uskoro možemo i očekivati vesti sa mejnstrim medija koje idu u tom smeru.

Ministarstvo pravosuđa i FBI nisu objavili svrhu racije, ali su brojne novinske kuće objavile da se pretres odnosio na kutije materijala koje je Tramp vratio u odmaralište na Floridi nakon što je napustio Ovalni kabinet u januaru 2021. godine.

Tramp je napad nazvao „iznenadnim napadom, a sve dok naša zemlja ide u pakao!“ u postu na njegovoj platformi Truth Social u sredu.

Direktor FBI Kristofer Rej osudio je onlajn pretnje upućene agentima FBI posle racije u Mar-a-Lagu u sredu, nazvavši ih „žalosnim i opasnim“.

„Uvek sam zabrinut zbog pretnji za sprovođenje zakona“, rekao je Rej tokom konferencije za novinare u terenskoj kancelariji FBI-a u Omahi, Nebraska. „Nasilje nad organima za sprovođenje zakona nije rešenje, bez obzira zbog koga ste uznemireni.

Pratite nas na društvenim mrežama Fejsbuk i Telegram

Izvor: Mediji