globalisti-sada-guraju-deglobalizaciju-da-bi-izvrsili-veliki-reset

Ali za razliku od prirodne deglobalizacije, koja može osnažiti pojedinačne nacije, ovaj stil deglobalizacije u stilu Velikog Reseta će urušiti Zapad odsecanjem dobara i resursa koje ne može sam proizvesti.

Da bi započeli Veliki Reset, globalisti zapravo „deglobalizuju“ svet na neki način odvajajući Rusiju i Kinu od zapadnih zemalja koje su previše zavisne od njihove trgovine.

Ironično je sa obzirom na to da je decenijama na dnevnom redu bio ekonomski globalizam koji je trebalo da oslabi pojedinačne nacionalne države čineći ih previše zavisnim od spoljne trgovine umesto da se fokusiraju na sopstvenu domaću proizvodnju.

Ali sada vidimo svrhu te agende: trajno oslabiti Zapad odsecanjem trgovine sa Istoka.

Ovo se već dešava sa tekućom energetskom krizom u Evropi dok ruski gasovodi koji idu ka njima zavrću svoje ventile.

Pored toga, trgovina Kine sa SAD opada, što je trend koji bi se mogao nastaviti kako Kina postaje sve više neprijateljska i jača veze sa Rusijom i drugim istočnim zemljama kroz Šangajsku organizaciju za saradnju.

Kineski izvoz u SAD se smanjio prvi put u više od dve godine, dok su isporuke u Rusiju porasle, što je dokaz da usporavanje ekonomije i rat u Ukrajini pomeraju globalne trgovinske tokove duž geopolitičkih linija rascepa – Blumberg.

Izvoz u Rusiju je porastao za 26,5 odsto pošto su kineski brendovi popunili prazninu koju su ostavile zapadne kompanije.

Kineski izvoz u Evropsku uniju zadržao se bolje, beležeći rast od 11,1% pošto Kina isporučuje energetski intenzivniju robu koja je postala skuplja za proizvodnju u Evropi. Uprkos tome, povećanje je i dalje bilo manje od polovine tempa zabeleženog prethodnog meseca.

Za razliku od prirodne deglobalizacije, koja može osnažiti pojedine nacije, ovaj stil deglobalizacije je Veliki Reset, stil koji će urušiti Zapad odsecanjem dobara i resursa koje ne može sama da proizvede zbog višedecenijskog pritiska na globalizam.

Kao rezultat toga, Zapad će se verovatno povući slično kao narkoman koji je odsečen od snabdevanja drogom.

Ovo će na kraju dovesti do smanjenja životnog standarda zapadnih nacija, što je upravo poenta Velikog Reseta: da se stanovništvo natera na neofeudalizam.

Kada je srednja klasa desetkovana, a bogatstvo smanjeno, stanovništvo je lakše kontrolisati i na taj način može biti gurnuto u pogled na svet „nećete imati ništa i bićete srećni“ koji je u srcu Velikog Reseta.

Pratite nas na društvenim mrežama Fejsbuk i Telegram

Dnevni Puls/Mediji