Gradovi Pljevlja i Užice se pobratimili

Na sjednici Skupštine opštine Pljevlja jednoglasno je usvojena Odluka o bratimljenju dva prijateljska grada Pljevalja i Užica. Ova dva grada pripadaju jednom geografskom, etnografskom i privrednom regionu, vijekovima su dijelili sličnu sudbinu, bez obzira na granice.

Kako je istakao dr Vraneš, Pljevlja i Užice su u istoj geografskoj, ekonomskoj, istorijskoj, kulturoloskoj i privrednoj oblasti, a Pljevlja su čak u nekom periodu i pripadala Užičkom regionu.

Grad Užice je centar Zlatiborskog okruga, najvećeg u Republici Srbiji, a udaljen je svega 124 km od Pljevalja. Imajući u vidu privredne mogućnosti i prirodne i ljudske potencijale, uz obostranu dobru volju, ostvariće se saradnja u oblasti ekonomije, privrede, nauke, sporta, kulture i umjetnosti. Na ovaj način steći će se i uslovi za pokretanje brojnih zajedničkih projekata iz svih oblasti društvenog i privrednog života, a naši građani potvrdiće i zvanično prijateljstvo i bratstvo koje traje još od davnina.

Pročitajte još:

„Nadam se da će se nakon bratimljenja sa Užicem to nastaviti i sa ostalim opštinama u regionu i da istinski svi radimo za prosperitet naše opštine“, dodao je Vraneš.

Skupština grada Užica je prethodno, na sjednici održanoj 29. februara, prihvatila predlog i donijela odluku o uspostavljanju saradnje između Grada Užica i Opštine Pljevlja.

Tako da su Pljevlja i Užice definitivno postali pobratimi.

Pratite Portal Dnevni Puls na Fejsbuku i Viberu!

Dnevni Puls/portal083,me