Raković: Crnogorska vlada vodi podaničku politiku

Svaka razumna i dobronamerna osoba pohvalila bi gest poslanice DNP-a Maje Vukićević da glasa protiv prijema lažne države Kosovo u Savet Evrope.

Istoričar Aleksandar Raković je prokomentarisao medijske napade na Vukićevićevu ali i izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića gde je jasno poručio ostalim crnogorskim zvaničnicima koji podržavaju lažnu državu – sram ih bilo.

Raković je nastavio i kazao da svaka dobronamerna osoba ne bi osudila glasanje niti bi pokrenula bilo kakav linč protiv nje.

„Ta žena je bila izložena pravom medijskom linču. Kada je reč o odlasku u Prištinu od strane ministarke evropskih poslova Maide Gorčević to je pokazatelj jedne krajnje podaničke politike kakvu Spajićev režim vodi čak i prema tzv. Kosovu, da ne govorimo samo o Evropskoj uniji i NATO-u. Zamislite kakvu je bruku doživjela Crna Gora, stara istorijska država, gde njena ministarka mora da otputuje u separatističku Prištinu da bi se izvinjavala nekom funkcioneru.

Potpuno besmislena situacija i logično je da predsjednik Srbije onako reaguje“, kazao je Raković.

Pritom, dodaje istoričar, to su ljudi koji su zahvaljujući srpskom narodu došli na vlast– ali ih to ne zanima.

„Njima srpski narod treba kao resurs koji će ih glasati a kada je reč o emocijama srpskog naroda, njih baš briga za to, Spajića i društvo“, jasan je Raković.

Na pitanje da prokomentariše spoljnu politiku koju vodi ova Vlada i sve Vlade DPS-a, Raković za Borbu ističe da nema nikakvih razlika.

„Nema čak ni pokušaja da se iskorači iz takve spoljne politike, osim kada je reč o recimo Andriji Mandiću koji nije čestitao dan tzv. Kosova i nije se svet srušio zbog toga što ga nije čestitao. Isto bi se desilo i kada ovi iz režima u Podgorici ne bi preduzimali takve poruke ili makar bili neutralni.

Pročitajte još:

Nisu spremni da iskorače na taj način jer su oni podanici. Oni misle da oni svoju funkciju duguju Zapadu, a ne srpskom narodu.

Sad se postavlja pitanje šta će se dogoditi sa sadašnjim premijerom, ministrom spoljnih poslova koji su se tako drsko ponašali prema Srbiji.

Šta će oni posle kada sve ovo prođe. Da li će ih biti sramota? Filipa Ivanovića će verovatno biti sramota kada shvati šta je uradio. Kad je reč o tim ljudima, oni ne vide ništa dalje od svoje trenutne pozicije i svoje kratkotrajne karijere na tom mestu“, kazao je Raković.

Dodao je da se utakmica nastavlja a da će Spajić Ivanović i ostalo društvo biti gubitnici isto kao i Milo Đukanović.

„Zato što ignorišu srpske interese u Crnoj Gori, srpski narod u Crnoj Gori i zato što ignorišu interese Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori koja je vrlo jasno istupala u korist teritorijalne celovitosti i suvereniteta Republike Srbije na Kosovu i Metohiji.

Sve je ovo prilika da se dobro promisli i u budućnosti kome će narod na sledećim izborima dati glas“. zaključuje Raković.

Pratite Portal Dnevni Puls na Fejsbuku i Viberu!

Dnevni Puls/borba.me