Ilon Mask sanjari o svojoj društvenoj mreži ili planira

Ilon Mask, najpoznatija tviter mirođija, kao i obično svoje pratioce je zintrigirao odgovorom na pitanje da li planira da osnuje sopstvenu drušvenu mrežu. 

Tokom svog komentarisanja na pitanje namenjeno njemu na Tviteru, koje se odnosilo na prodaju deonica Tesle, Mask je upitan da li razmišlja o pokretanju sopstvene društvene mreže.

On je na to odgovorio objavom linka X.com, koji je trenutno nepostojeći.

Inače, Mask je ovaj domen kupio još 2017. godine od Pejpala i naglasio da ima velike planove za ono što će X postati.

Portal Biznis Insajder piše da bi ova mreža bila konkurent upravo Tviteru i da se može očekivati platforma na kojoj neće biti botova i na kojoj je cenzura svedena na minimum. Ovaj portal navodi i kako Mask neće biti u mogućnosti da pokrene novu mrežu dok se pravna bitka sa Tviterom ne završi.

Milijarder je još u julu saopštio da želi da odustane od kupovine Tvitera, a sledeća epizoda ove sapunice će se odigrati u sudnici.

On tvrdi kako su glavni razlozi odustajanja lažni profili i botovi na mreži, kao i to što je Tviter lažno tvrdio da je kompanija u mnogo boljem stanju nego što jeste.

Ilon Mask je i pre nego što je bilo reči o kupovini Tvitera, pominjao mogućnost pokretanja sopstvene mreže, a šta li sad planira samo on zna.

Pratite nas na društvenim mrežama Fejsbuk i Telegram

Izvor: Mediji