Ilon Mask se osvrnuo na pad gledanosti Netfliksa: Virus probuđenog uma - čini Netfliks negledljivim

Netfliks gubi na gledanosti, akcije mu padaju, ljudi odustaju od pretplata..

Ilon Mask je nabacio Netfliksu, okrivljujući šokantan pad broja pretplatnika na servisu za striming zbog „virusa probuđenog uma“.

Otvoreno, Teslin milijarder, koji trenutno priprema ponudu za preuzimanje Tvitera, rekao je da su emisije ove kompanije postale „negledljive“.

To je došlo nakon što je Netfliks prijavio svoj prvi pad broja korisnika u više od decenije i upozorio da bi mogao izgubiti još 2 miliona u tekućem kvartalu, što je podstaklo zabrinutost da bi mogao preći svoj vrhunac.

Džulijan Asanž dobio nalog za izručenje u SAD

Pad je primorao šefove na dramatičan preokret.

Netflix će sada lansirati jeftiniju verziju svoje platforme za striming, finansiranu od reklama, te će suzbiti dijeljenje lozinki.

Reforme Netfliksa mogle bi da promene igru

Dominik Sunebo iz Kantara kaže da je Netfliks pokušao da razuveri investitore rekavši da će razbiti oko 100 miliona domaćinstava koja dele lozinke, ali to neće biti lak zadatak:

Pretvoriti čak i mali deo njih u kupce koji plaćaju punu pretplatu nije lako, posebno kada potrošači traže načine da uštede novac, a ne da ga troše još više.

Nemcima nakon saveta da smanje tuširanja i uštede, slede nova poskupljenja

Ako se šeme za suzbijanje deljenja lozinki kreću prebrzo i previše agresivno, to takođe rizikuje da otuđi potencijalnu buduću publiku, mnogi koji lozinke dele izvan domaćinstva zapravo nisu svesni da krše uslove svoje pretplate.

Komentar o istrazi modela podržanog oglasima je najvažniji, Netfliks je rekao da se do sada klonio ovoga, navodeći lakoću modela potpuno bez oglasa kao svoj preferirani izbor.

Međutim, Netfliks je već ponudio više nivoa za svoju uslugu, na različitim ekranima i definicijama, a u većini delova sveta potrošači su veoma upoznati sa modelima koji podržavaju oglase.

Ako Netfliks krene ovim putem, menja se igra, ne samo za Netfliks i njegovu sposobnost da generiše veoma značajan novi tok prihoda, već i za svet oglašavanja. Netfliks je dostigao nivo blizu tradicionalnog TV-a na brojnim velikim tržištima širom sveta, njegovu moć da ovde sprovede velike promene ne treba potcenjivati.

 

Izvor: The Telegraph