Indijski monah živeo 70 godina bez hrane i vode

Indijski monah koji je tvrdio da 70 godina ništa nije jeo ni pio dočekao je duboku starost i umro u 91.

Prema medicinskim istraživanjima, ljudi mogu da prežive samo nedelju dana bez vode i nekoliko meseci bez hrane, ali se teško veruje da čovek može da živi bez hrane i pića više od 70 godina.

Iako je umro 26. maja 2020. u 91. godini, tvrdio je da je živeo osam decenija bez hrane i vode. Njegovo ime je Prahlad Jani, indijski monah Bretarijanac koji je tvrdio da je živeo bez jela i pića od 1940.

Prema rečima Prahlada Janija, Boginja mu je obezbedila vodu koja je padala kroz rupu na njegovom nepcu, što mu je omogućilo da živi bez hrane i pića. Tvrdio je da je živeo osam decenija bez hrane i pića, a takođe je pomenuo da je živeo u pećini i da nije popio ni jednu kap vode od 1940. godine.

Njegove tvrdnje su takođe privukle pažnju lekara i naučnika širom sveta. Nakon toga, sprovedena su mnoga istraživanja i testovi na Prahladu Janiju kako bi se potvrdile njegove tvrdnje da može godinama da preživi bez hrane i vode.

Jani je prošao dve različite opservacione studije i medicinske preglede između 2003. i 2010. godine u bolnici Sterling u zapadnom indijskom gradu Ahmedabadu.

Pročitajte još:

Dozvoljena je samo mala količina vode za ispiranje usta kao tečnost i kada ju je Jani ispljunuo, ona je sakupljena i izmerena u čašu da se uveri da nijedna nije potrošena.

Rezultati svih medicinskih testova, uključujući magnetnu rezonancu srca grudnog koša, abdomena i kičme, i EEG testove, bili su normalni nakon petnaest dana pregleda i pažljivog praćenja Prahlada Janija, prema stručnjacima i medicinskim stručnjacima.

Prema rečima lekara, indijski monah je bio zdraviji od nekog upola mlađeg od njega, uprkos tome što je očigledno dve nedelje živeo na čistom vazduhu.

Pratite Portal Dnevni Puls na Fejsbuku i Viberu!

Dnevni Puls/stil.kurir.rs