Javno obraćanje i govor Putina - Svi iščekuju sa nestrpljenjem

Predsednik Rusije Vladimir Putin lično je uključen u pripremu izveštaja na plenarnoj sednici Sanktpeterburškog međunarodnog ekonomskog foruma (SPIEF), koji će biti posvećen ekonomiji i uzrocima krize, rekao je pres-sekretar šefa države Dmitrij Peskov.

Svi sa nestrpljenjem očekuju uključenje Putina koji će održati govor. I sam predsednik je lično uključen u pripremu, on je veoma odgovoran za ovo. I naravno, sačekaćemo njegovu procenu onoga što se dešava, njegovu viziju budućnosti. Govorimo o ekonomskim procesima – rekao je on u intervjuu za Prvi kanal.

Uglavnom će biti reči o ekonomiji, kako ova situacija utiče na ekonomiju, kako će naša privreda živeti suočena sa neprijateljskim manifestacijama Zapada, kako ćemo tražiti i kako smo već našli nove prijatelje u drugim delovima sveta, koji su postali uzroci krize koju sada imamo u različitim sektorima svetske ekonomije – rekao je portparol Kremlja.

Peskov je izrazio uverenje da će, uprkos činjenici da je sada počeo apsolutno nezabeleženi ekonomski rat protiv Rusije, svi sa velikom pažnjom slušati govor Putina.

I forum i ovaj govor predsednika, naravno, poklapaju se sa događajima bez presedana u svetskoj diplomatiji, u svetskoj ekonomiji, u svetskoj politici. I to daje još veći značaj rečima koje će predsednik izgovoriti – dodao je portparol.

Pratite nas na društvenim mrežama Fejsbuk i Telegram

Izvor: Mediji