Jezivi detalji iz mobilnih uređaja zarobljenih Azov pripadnika

Ruski istražni komitet saopštio je danas da su istražitelji u mobilnim telefonima pripadnika bataljona Azov koji su se predali u fabrici Azovstalj u Marijupolju pored kukastih krstova i Hitlerovih portreta pronašli i fotografije civila koji su postali njihove žrtve.

Nastavlja se istraga protiv ukrajinskih vojnika i pripadnika bataljona Azov koji su se nalazili na teritoriji železare Azovstalj u Marijupolju – navodi se u saopštenju, prenosi TASS.

Navode i da je u toku ispitivanje nekoliko stotina mobilnih telefona i drugih uređaja koji pripadaju „nacionalistima“.

Utvrđeno je da se u memoriji uređaja nalaze fotografije koje ukazuju na privrženost vlasnika telefona nacističkoj ideologiji. Na njima su na primer, kukasti krst, portreti Hitlera i druge ilustracije na tu temu. Takođe, neki telefoni su sadržali slike civila koji su postali žrtve nacionalista – saopštio je istražni komitet.

Ruska agencija navodi da je Istražni komitet saopštio da su elektronske medije istražitelji pronašli na području Azovstalja.

Pored toga, u Marijupolju su pronađeni udžbenici za vojna lica u kojima su studenti označili informacije koje su ih interesovale.

Očigledno je da su usvojene preporuke da se stambeni objekti koriste za prikrivanje položaja snajperista kako bi uklanjali civile – navodi se u saopštenju, prenosi ruska agencija.

Pratite nas na društvenim mrežama Fejsbuk i Telegram

Izvor: Agencije