Kadirov zainteresovan za Poljsku - Pitanje Ukrajine je zatvoreno!

Ramzan Kadirov, čečenski lider, rekao je da je spreman da napadne Poljsku i da je evropskim zemljama „bolje da vam vrate oružje”.

U videu koji je u sredu na Tviteru podelio novinar BBC-a Frensis Skar, Kadirov kaže da je „pitanje Ukrajine zatvoreno” i da ga sad „interesuje Poljska”, prema prevodu njegovih komentara.

Posle Ukrajine, ako dobijemo komandu, za šest sekundi ćemo vam pokazati za šta smo sposobni –  rekao je Kadirov u video obraćanju.

Izbegnuta eksplozija – Iz napuštene firme iscurilo 7 tona amonijaka

Poljska je jedna od zemalja koja je Ukrajini isporučila oružje.

Rusija nikad nije komentarisala niti davala naznake vezane za Poljsku, ali zato je zamenik poljskog ministra spoljnih poslova Pavel Jablonski izjavio u intervjuu za Al Jazeera, krajem marta, da je „apsolutno izvesno“ da bi Putin želeo da napadne Poljsku.

Snimak čečenskog lidera, kojeg je do srede uveče pogledalo skoro 25.000 pregleda, takođe pokazuje Kadirova kako upućuje poruku Poljskoj da će „moliti zvanični oproštaj za ono što ste uradili našem ambasadoru“.

Ekspert za hranu panično upozorava: Svetu je ostalo samo 10 nedelja zaliha pšenice?!

Kadirov je naizgled pominjao incident koji se dogodio ranije ovog meseca kada je ruski ambasador u Poljskoj Sergej Andrejev bio nadandut crvenom bojom na manifestaciji povodom Dana pobede u Poljskoj. Andrejev i njegova delegacija bili su primorani da napuste područje nakon incidenta.

Nećemo to tek tako ignorisati – rekao je Kadirov na snimku.

Imajte to na umu.

Nije odmah bilo jasno kada i gde je video snimljen.

Kadirov nije jedini koji je poslednjih nedelja poslao poruku Poljskoj.

Oleg Morozov, član ruskog parlamenta i najviši član Putinove političke partije Jedinstvena Rusija, sugerisao je ranije ovog meseca da bi Poljska trebalo da bude „na prvom mestu u redu za denacifikaciju posle Ukrajine“, prema prevodu sa Telegram posta.

Pratite nas na društvenim mrežama FejsbukTelegram i Tviter

 

Izvor: Newsweek