Kamala Haris preti - Putinov sastanak sa Kimom bio bi ogromna greška

Potpredsednica Sjedinjenih Država Kamala Haris dala je izjavu da bi mogući sastanak severnokorejskog lidera Kim Džong Una sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom bio “ogromna greška“.

Mislim da bi to bila ogromna greška. Kada pogledate ničim izazvan rat Rusije protiv Ukrajine i ideju da će Rusiji isporučivati municiju, pa, predvidljivo je gde će to završiti – istakla je Kamala Haris za zapadne medije.

Ona je dodala da čvrsto veruje da će i Rusiju i Severnu Koreju ovo dodatno izolovati.

Kako je istakla, SAD su apsolutno jasne i odlučne u pogledu potpune denuklearizacije Severne Koreje.

Ali kada razmišljamo o agresiji Rusije u Ukrajini…To je apsolutno kršenje jednog od najvažnijih sporazuma koje imamo širom sveta u smislu međunarodnih pravila i normi, a to je važnost suvereniteta i teritorijalnog integriteta – istakla je Kamala Haris.

Ona je ocenila da je sastanak „čin očaja“ za Rusiju i ogromna greška Severne Koreje.

Američki zvaničnik je prošle nedelje rekao da severnokorejski lider Kim Džong Un planira da tokom ovog meseca poseti Rusiju gde bi se sastao sa Putinom.

Pročitajte još:

On nije naveo tačno gde i kada će se sastanak održati, ali je napomenuo da bi to mogao biti pacifički lučki grad Vladivostok verovatno zbog njegove relativne blizine Severnoj Koreji.

Ovaj sastanak bi označio prvi Kimov susret sa stranim liderom otkako je Severna Koreja zatvorila svoje granice u januaru 2020. godine.

Pratite Portal Dnevni Puls na Fejsbuku i Viberu!

Dnevni Puls/Novosti