Tramp ismejao Bajdena i njegovu administraciju

„Zelena“ vojna vozila su daleko manje sposobna od konvencionalnog hardvera, rekao je bivši američki predsednik Donald Tramp.

Bivši američki predsednik Donald Tramp ismejao je aktuelnog predsednika Džoa Bajdena zbog napora njegove administracije da natera američka vojna vozila da proizvode manje emisije ugljenika dok jurišaju na neprijateljske položaje, uprkos bogatim američkim naftnim resursima.

Govoreći na mitingu republikanaca u Južnoj Dakoti u okviru svoje predsedničke kampanje u petak, Tramp se požalio što su pod Bajdenovom administracijom SAD postale „nacija koja želi da naše velike tenkove u vojsci napravi potpuno električnim“.

„Tako da će, uprkos činjenici da ni oni neće moći daleko da odu, manje zagađenja biti ispušteno u vazduh dok se probijamo kroz neprijateljsku teritoriju“, rekao je bivši predsednik.

Kao deo nastojanja da smanje ugljenični otisak, SAD takođe žele da svoje mlazne lovce učine „zelenijim“, što bi rezultiralo gubitkom efikasnosti od 15 odsto, ali bi omogućilo Vašingtonu da „održi atmosferu našeg neprijatelja čistom od zagađivača“, rekao je Tramp. .

Prema rečima 45. predsednika, SAD žele da se oslone na električne automobile koji puno koštaju i koriste baterije proizvedene u Kini.

Još jedan primer gde je Tramp ismejao Bajdena je kada je rekao da su sa Bajdenom na čelu SAD morale da mole Venecuelu i druge nacije za naftu, uprkos tome što imaju obilna nalazišta sopstvene sirove nafte.

On smatra da bi „lažni“ Zeleni Nju Dil koji podržava Bajden doveo do kolapsa zemlje.

Pročitajte još:

U aprilu prošle godine, Bajden je proslavio Dan planete Zemlje obećavajući da će smanjiti emisije iz vojne opreme, uključujući tenkove, helikoptere i borbene avione.

„Započeću proces u kome će svako vozilo u vojsci Sjedinjenih Država, svako vozilo biti klimatsko prihvatljivo… Trošimo milijarde dolara da to uradimo“, rekao je tada.

U istom govoru, on je takođe priznao da poseduje korvetu iz ’68 „koja ne radi ništa osim zagađivanja vazduha“, dodajući da je ne vozi mnogo.

Kao deo ovog napora, prošle godine američka vojska je predstavila plan da do 2027. postavi potpuno električna laka netaktička vozila, a očekuje se da će sva taktička vozila postati ekološki prihvatljiva do 2050. godine.

Međutim, za sada američki zvaničnici kažu da je fokus na uvođenju hibrida, a ne potpuno električnih jedinica, navodeći tehnološke probleme i nedostatak konceptualnog razumevanja kako bi takva oprema trebalo da se primeni.

Pratite Portal Dnevni Puls na Fejsbuku i Viberu!

Dnevni Puls/RT