kijev-gori-od-ranog-jutra-glavni-grad-ukrajine-glavna-meta

Od ranih jutarnjih časova, kako prenose mediji Kijev se našao na meti granatiranja. Gradonačelnik Kijeva Vitalji Kličko naveo je da su se od jutros čule najmanje tri eksplozije i to u samom centru grada.

Kao rezultat napada dronom, izbio je požar u nerezidentalnoj zgradi u okrugu Ševčenko u Kijevu. Vatrogasne jedinice su na terenu. Oštećeno je više stambenih objekata. Lekari su na licu mesta – napisao je Kličko.

Na internetu su se pojavili razni snimci na kojima se navodno vide projektili koji padaju na Kijev glavni grad Ukrajine.

 

Takođe, kako eksplozije ne prestaju već četiri sata, građanima Kijeva se savetuje da ne napuštaju domove. Za sada nije poznato da li ima stradalih ili povređenih.

Nakon eksplozije na Krimskog mostu, Rusija je počela da granatira glavni grad Ukrajine prošle nedelje, a napadi se sada nastavljaju, i to moćnim dronovima iz Irana.

Dronovi kamikaze su poznati kao lutajuće oružje jer su u stanju da čekaju određeno vreme u oblasti koja je identifikovana kao potencijalna meta i da napadnu tek kada se pojavi cilj. Oni su mali, prenosivi i lako se lansiraju, ali njihova glavna prednost je što ih je teško otkriti.

Naziv „kamikaze“ odnosi se na činjenicu da su dronovi za jednokratnu upotrebu.

Dizajnirani su da pogađaju iza neprijateljskih linija i uništavaju se u napadu, za razliku od tradicionalnijih, većih i bržih vojnih dronova koji se vraćaju u bazu nakon što ispuste projektile.

Bespilotne letelice su sposobne da nose precizno vođene projektile i imaju nosivost do 50 kilograma.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru i Gab-u!

Dnevni Puls/Mediji