Kim Džong Un posle testiranja balističkih raketa testira hranu za bebe

Kim Džong Un je lično nadgledao proizvodnju savršenog recepta hrane za bebe u Severnoj Koreji, navode državni mediji. Ovo je usledilo nakon što su SAD objavile da imaju nestašicu formule za bebe.

Oko 4 sata ujutro, 15. septembra 2021, visoki zvaničnik Pjongjanga je dobio telefonski poziv od samog Kim Džong Una, prema engleskom prevodu članka Glasa Koreje preko KCNA Watch-a.

KCNA Watch je medijska kuća sa sedištem u Južnoj Koreji koja prati i prevodi severnokorejske medije.

Severnokorejski lider je isprobao probnu seriju „razblaženog suvog mleka“ za decu i zvaničniku „ukazao na sve nedostatke „, preneo je Glas Koreje.

Izdat je opisao Kima kao „kao majku koja prvo proba hranu za svoje dete da vidi da li je previše vruća i da li je preslana“. Od tog telefonskog poziva, Pjongjang je proizveo novu i poboljšanu formulu, preneo je list.

Članak je došao u trenutku kada su se SAD suočile sa ozbiljnom nestašicom formule za bebe koja je izazvala duboku zabrinutost kod roditelja, kako je izvestila Džejn Ridli iz Insajdera.

Kombinacija potražnje za osobljem, problema u lancu snabdevanja i široko rasprostranjenog povlačenja proizvoda dovela je do nestašice, što posebno pogađa roditelje koji ne mogu da doje i bebe čiji zdravstveni problemi čine da zavise od formule.

Pitanje je takođe ispolitizovano. Republikanski guverner Teksasa Greg Abot optužio je u petak predsednika Džoa Bajdena da daje prednost bebama migrantima u odnosu na američke. Sve to nakon što je predstavnica Ket Kamak na Fejsbuku objavila video u kojem se kaže da se „palete formule za bebe“ šalju u centre za obradu migranata.

Severna Koreja, prema Zapadnim izveštačima, nema nezavisne medije. Državni mediji kao što su Voice of Korea i The Piongiang Times često ističu negativne vesti iz SAD.  Ovi mediji u superlativu obezbeđuju izveštavanje o Kimovim aktivnostima.

Ova veoma tajnovita država je usred izbijanja neimenovane „groznice“ koja pogađa više od 350.000 ljudi, prema državnim medijima — za koju se široko sumnja da je COVID-19.

Država je javno prijavila svoje prve infekcije COVID-19 od početka pandemije 12. maja, nekoliko dana pre nego što je objavila širenje prijavljene „groznice“.

Pratite nas na društvenim mrežama FejsbukTelegram i Tviter

 

Izvor: Business Insider