Greškom primio novac namenjen za pomoć japanskom gradu - podigao sa računa i nestao

Muškarac u Japanu koji je prošlog meseca greškom primio novac namenjen za pomoć u borbi protiv Covida za 463 domaćinstva u njegovom gradu nestao je nakon što je podigao novac sa svog bankovnog računa, prenela je lokalna novinska agencija SoraNews24.

Ovaj 24-godišnji muškarac, koji nije imenovan, imao je 46,3 miliona jena (358.857 dolara) finansijske pomoći za ljude u Abuu, prefektura Jamaguči, deponovanu na njegov bankovni račun 8. aprila, ali je odbio da vrati novac , izvestio je Asahi Šimbun.

Prema SoraNews24, ime tog čoveka je bilo na vrhu gradske liste informacija o računima poslatih banci, što je dovelo do zabune i izazvalo problem sa formatiranjem i pomislili su da bi novac prvo trebalo da bude prebačen na njegov račun, a kasnije da se podeli ostalim stanovnicima.

Шри Ланка банкротирала – бензина имају само за један дан

Grad je odvojeno poslao istu listu banci putem flopi diska, iako to nije uticalo niti izazvalo zabunu, preneo je SoraNews24.

Kada je primio novac, čovek je počeo da ppodiže ukupnu sumu sa svog računa u svaki dan po malo kako bi izbegao da se otkrije, izvestio je Asahi Šimbun.

Kada su ga gradske vlasti sustigle 21. aprila, rekao im je da je sav novac nestao, izvestio je Asahi Šimbun.

Sva sredstva su prebačena na račun u drugoj finansijskoj instituciji – rekao im je on, navodi list.

Ne mogu da vratim novac na prvobitni račun. Iskupiću se za svoj zločin.

Grad je 12. maja podneo tužbu protiv čoveka tražeći povraćaj sredstava pomoći i svih pravnih troškova, preneo je SoraNews24.

Ali on je do tada nestao iz svog doma, saznalo se u nedelju.

On nije bio dugogodišnji stanovnik Abua; preselio se u grad u oktobru 2020. kroz vladin program koji ima za cilj ponovno naseljavanje ruralnih područja, navodi SoraNevs24.

Kako prenosi SoraNevs24, stanovnici grada opisali su tog čoveka kao „dobrog dečaka, mladog i zgodnog“, a njegov stanodavac je rekao novinarima da je već platio kiriju za mesec maj.

Pratite nas na društvenim mrežama FejsbukTelegram i Tviter

 

Izvor: Insider