Ponovo bomba?! U popodnevnim smenama škola sa istog mejla stiglo upozorenje

Dok Više Tužilaštvo intezivno traga za onima koji stoje iza dojava o bombama, u popodnevnim smenama nekih Osnovnih škola je stigao mail sa iste adrese.

U 21 osnovnoj školi je, pre početka popodnevne smene, stigla dojava o bombama.

Mejl sa obaveštnjem je poslat sa iste adrese, kao i jutros kada je ista poruka stigla u 97 osnovnih škola, prenosi Blic.

Dojava o bombi jutros stigla roditeljima

Zbog dojava je otkazana i nastava u popodnevnoj smeni u većini škola, a časovo će se odvijati onlajn.

Intenzivno se radi na otkrivanju ko stoji iza lažnih dojava o bombama

U toku je intenzivan rad na otkrivanju izvršilaca krivičnih dela u vezi sa lažnim dojavama o bombama koje stižu svakodnevno na veliki broj adresa u Beogradu i drugim gradovima širom Srbije.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Višim javnim tužilaštvom u Beogradu intenzivno istražuju ove slučajeve, a u rad je uključeno i Posebno odeljenje za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Zbog velikog broja dojava o bombama svi raspoloživi kapaciteti kontradiverzionih jedinica MUP-a angažovani su na pregledu objekata i ustanova na čije su adrese upućene dojave, koje su do sada sve bile lažne i kako se sumnja usmerene na izazivanje panike i uznemirenja građana.

Pratite nas na društvenim mrežama FejsbukTelegram i Tviter

 

Izvor: Mediji