Kina: Koleginici poklonio ogledalce sa špijunskim kamerama pa ga uhapsili

Jedan kinez je uhapšen nakon što je otkriveno da malo ogledalo koje je poklonio koleginici ima ugrađenu skrivenu kameru za špijuniranje.

Čovek, čije je prezime Džang, vlasnik je onlajn prodavnice skrivenih kamera i navodno je prodao preko 200 sličnih špijunskih uređaja kao i onaj koji je poklonio.

Njegova koleginica, po prezimenu Li, izjavila je da joj je Džang rekao da drži ogledalo uključeno 24 sata dnevno, inače bi se ploča zapalila.

Li, koja je takođe vodi emisije uživo na internetu, mislila je da je to čudno, ali nije bila odmah uznemirena.

Tek kada joj je Džang rekao za još jednu karakteristiku ovog ogledala, a to je da se šminka gola, Li je počela da sumnja i istražuje.

Li je kontaktirala proizvođača tog ogledala za šminkanje, koji joj je potom rekao da proveri da li u ogledalu ima kamera. Kada je to uradila, unutra je pronašla četiri sitne kamere visoke definicije i pet memorijskih kartica od 32 GB.

Jedan od snimaka na memorijskoj kartici imao je oznaku „2019 – pa sam shvatio da verovatno nisam prva žrtva“, napisao je Li u otvorenom pismu na internetu.

Li je slučaj odmah prijavio policiji, koja je uhapsila Džanga.

Priznao je da je ugradio kamere u ogledalo, otkrivajući da je imao dodatne kamere i u kući svoje bivše devojke.

Ovo nije prvi slučaj špijunske kamere u Kini.

Godine 2019., muškarac na jugozapadu Kine osuđen je na tri i po godine zatvora zbog postavljanja skrivenih kamera u brojnim hotelima i prodaje snimaka na internetu.

Godine 2016., muškarac na jugoistoku Kine osuđen je na pet godina nakon što je pretio bivšoj službenici snimkom na kojem je pod tušem snimljen skrivenim kamerama.

Nedavna priča izazvala je dodatnu zabrinutost u Kini zbog pitanja skrivenih kamera, koje su se pokazale kao rasprostranjen problem i u drugim delovima Azije.

Pratite nas na društvenim mrežama FejsbukTelegram i Tviter 

Izvor: NextShark