Kirilov traži istragu u UN

Igor Kirilov, prvi čovek ruske ABHO zaštite, pozvao je zdravstveni nadzor UN da istraži rad biolaboratorija koje finansiraju SAD u Nigeriji.

Pozivajući se na izveštaj SZO da aktuelni soj patogena potiče iz Nigerije, ruski general je upozorio da su Sjedinjene Države razvile biološku infrastrukturu u ovoj zemlji i, prema ruskim podacima, u Nigeriji postoje najmanje četiri biološke laboratorije koje kontroliše Vašington.

Sjedinjene Američke Države rade sa najmanje četiri američke biološke laboratorije u Nigeriji gde su majmuni bili zaraženi – otkrio je.

On je dodao i da postoje dokumenti pronađeni u biolaboratorijama u Ukrajini, koji su pripremljeni od strane američkih stručnjaka, a koji sadrže detaljnu obuku o hitnom odgovoru na epidemiju malih boginja.

Nedostatak odgovarajućih kontrola i kršenja zahteva za biobezbednost u Sjedinjenim Državama mogu dovesti do upotrebe ovog patogena u terorističke svrhe – naglasio je Kirilov.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da su ukrajinske biolaboratorije deo globalnog sistema za praćenje koji kontroliše Pentagon, što je omogućilo SAD da kontrolišu njihov rad na daljinu.

Moskva je takođe izložila dokumente koji potvrđuju organizaciju vojnobiološkog rada Pentagona, koji predstavlja Odeljenje za smanjenje pretnji Ministarstva odbrane SAD.

Finansijeri Hanter i Soroš

Šefica Rospotrebnadzora Ana Popova rekla je da u svetu postoji više od 300 civilnih i vojnih bioloških laboratorija koje finansiraju SAD i kako je naglasila, njihov broj se povećava iz dana u dan. Finansijeri, prema dokumentima ruskog Ministarstva odbrane, jesu Hanter Bajden i njegov investicioni fond, Rouzmont Seneka, i DŽordž Soroš i njegova ozloglašena Fondacija za otvoreno društvo.

Pratite nas na društvenim mrežama FejsbukTelegram i Tviter 

Izvor: Mediji