kremlj-pozdravio-predlog-ilona-maska

Kremlj je u utorak pozdravio i pohvalio šefa Tesle Ilona Maska zbog sugerisanja mogućeg mirovnog sporazuma za okončanje situacije između Ukrajine i Rusije, nakon što je Kijev napao Maska što je predložio uslove za koje smatra da nagrađuju Rusiju.

Veoma je pozitivno da neko poput Ilona Maska traži miran izlaz iz ove situacije – rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov novinarima u konferencijskom pozivu.

„U poređenju sa mnogim profesionalnim diplomatama, Mask još uvek traži načine da postigne mir. A postizanje mira bez ispunjavanja uslova Rusije je apsolutno nemoguće“, Kremlj pozdravio i pohvalio Ilona Maksa za razumno mišljenje.

U anketi na Tviteru objavljenoj u ponedeljak, šef Tesle predložio je Ukrajini da trajno ustupi Krim Rusiji, da se održe novi referendumi pod pokroviteljstvom UN kako bi se utvrdila sudbina teritorije pod kontrolom Rusije i da Ukrajina pristane na neutralnost.

Maskove objave na Tviteru napravile pometnju među političarima – Ukrajinski diplomata pokazao da nema takta i poručio mu „Je*i se“

Nakon što je Vladimir Putin prošle nedelje najavio prispajanje četiri pokrajine, Kijev je rekao da želi da uđe u NATO i da neće pregovarati sa Rusijom sve dok je Putin predsednik.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru i Gab-u!

Dnevni Puls/Mediji