Lemurija - Potraga za izgubljenim kontinentom

Davno izgubljeni kontinent Mu, poznat i kao Lemurija, je mitska zemlja za koju se veruje da je postojala u Indijskom ili Tihom okeanu.

Prema različitim ezoterijskim i mitološkim teorijama, za Mu se govorilo da je napredna civilizacija koja je egzistirala pre više hiljada godina, ali je na kraju potonula ispod usled kataklizmičnog događaja.

Iako ne postoje naučni dokazi koji bi podržali postojanje kontinenta Lemurija (Mu), njegova legenda nastavlja da zaokuplja maštu mnogih.

Jedan intrigantan aspekt koji se često povezuje sa Lemurijom je njegova veza sa Nan ​​Madolom, arheološkim nalazištem koje se nalazi na ostrvu Pohnpei u Mikroneziji.

Nan Madol je kompleks kamenih ruševina koji se sastoje od brojnih ostrva i kanala koje je napravio čovek. Legenda kaže da je izgradnja Nan ​​Madola pripisana magičnim moćima naroda Mu.

Za ove drevne graditelje se govorilo da poseduju izvanredne sposobnosti da manipulišu masivnim kamenim stubovima i transportuju ih preko mora.

Pročitajte još:

Iako ne postoje konkretni dokazi koji bi potkrepili vezu između kontinenta Mu (Lemurija) i Nan Madola, priče i misterije koje ih okružuju služe kao svedočanstvo trajne fascinacije izgubljenim civilizacijama i nepoznatim dubinama istorije naše planete.

Bilo da su činjenice ili fikcija, legende o Lemuriji i njegovoj povezanosti sa Nan ​​Madolom nastavljaju da podstiču radoznalost i istraživanje.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/Ancient Origins