Luksuzni ranč Džefrija Epštajna na kome su zlostavljane devojke

Ozloglašeni ranč Zoro u Novom Meksiku koji se prostire na 3.237 hekara, a koji je bio u vlasništvu milijardera i pedofila Džefrija Epštajna.

Ranč se prodaje po ceni od 27,5 miliona dolara. Nalazi se u malom gradu Stenli, između Santa Fea i Albukerkija, a Epštajn ga je kupio preko svoje holding kompanije 1993. godine.

Ove nikada do sada viđene fotografije otkrivaju imovinu koju je Epštajn vodio kao privatni feud. Dva dana pre nego što je izvršio samoubistvo u zatvoru u Njujorku, dok je čekao suđenje za trgovinu ljudima, dve žene su dale emotivne iskaze u sudnici o seksulanom zlostavljanju i mučenju.

Luksuzni ranč Džefrija Epštajna na kome su zlostavljane devojke

Jedna je ispričala kako je prečabena na račn Zoro 2004. godine, kada je imala 15 godina. Navela je da ju je Epstajn satima zlostavljalo i da joj je oduzeo nevinost.

Ona nije bila jedna devojka koja je govorila o zlostavljanju koje se dogodilo na ovom imanju. Virdžinija Đufre se takođe prisetila kako je dolazila na ranč u okrugu Santa Fe, koji ima privatnu pistu koju je izgradio Epstajn.

Marija Farmer je tvrdila da je njena sestra Eni odvezena na ranč 1996. godine i da su je matretirali Epstajn i njegova madam Džizlejn Maksvel.

Tokom svog života Epstajn je preduzeo stroge mere da ograniči pristup imanju. Ovaj ranč je stavljen na tržište prošle godine. Danas je kao grad duhova, kojeg progone sećanja na monstruoznog vlasnika.

Glavna rezidencija se prostire na 2.787 kvadratnih metara sa enterijerom koji je dizajnirao poznati fotograf i dizajner enterijera rođen u Maroku, Alberto Pinto.

Postavljena je na tri nivoa, ima četiri spavaće sobe, uključujući veliki bazen i teretanu, veliki dnevni boravak i kuhinju koja je dobro opremljena.

Sobe su uglavnom okrenute ka istoku i imaju pogled na planine Sangre de Kristo i ranč Sero Pelon. U blizini se nalazi u kuća za kućepazitelja sa dve spavaće sobe.

Luksuzni ranč Džefrija Epštajna na kome su zlostavljane devojke

Ranč je napravljen tako da bude što samostalniji. Poseduje sopstveni vatrogasni dom sa potom i rezervoarima za vodu. U staklenicima se nalazi bašta, gde se gaje brojne biljke.

Plava kuća, koja se nalazi blizu zapadne granice imanja, bila je mesto gde je živeo Epstajnov privatni pilot Lari Visoki.

On se pojavio na suđenju Džizlejn Maksvel kako bi svedočio o klijentima visokog profila koje je prevozio u avionu, uključujući bivšeg predsednik Bila Klintona.

Luksuzni ranč Džefrija Epštajna na kome su zlostavljane devojke

 

Visoki je na imanju imao dve spavaće sobe, dva kupatila, garažu sa dva vozila, teniski teren… Štala, skladišta za seno, stočnu hranu i tri skloništa za male životinje su se nalazila u blizini.

Tokom Epstajnovog života, prostrano imanje je bilo čuvano nadzornim kamerama i sigurnosnim kapijama i ogradama.

Pratite nas na društvenim mrežama FejsbukTelegram i Tviter

Izvor: Mediji