Mask: Soroš mrzi čovečanstvo i želi da uništi strukturu civilizacije

Poznati američki preduzetnik i izvršni direktor Tesle, Ilon Mask smatra da američki milijarder Džordž Soroš mrzi čovečanstvo. O tome je napisao na svom Tviteru.

Pretpostavljate da (Soroš) ima dobre namere. Nema ih. On želi da uništi samu strukturu civilizacije.

Soroš mrzi čovečanstvo – napisao je Mask u odgovoru na komentar korisnika koji je rekao da je Soroš stalno napadnut zbog svojih „dobrih namera” koje neki Amerikanci smatraju lošim jer se „ne slažu sa njegovim političkim uverenjima”.

Soroševe aktivnosti se negativno ocenjuju zbog njegovih finansijskih spekulacija, kao i skandalozne reputacije – njegova sredstva su više puta optužena za organizovanje promene vlasti u nizu država. Sam finansijer ne poriče da je njegov novac pomogao posebno da se izvedu „narandžasta revolucija” u Ukrajini 2004. i „Evromajdan” 2013. godine. U nizu zemalja optužen je za mešanje u unutrašnje stvari.

Pročitajte još:

U Rusiji su „Otvoreno društvo“ i „Fond za pomoć otvorenom društvu“ Soroš prepoznati kao nepoželjne organizacije od 2015. godine. Generalno tužilaštvo Rusije navelo je da Soroševe organizacije predstavljaju pretnju temeljima ustavnog poretka Ruske Federacije i bezbednosti države, prenela je RIA.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/Novosti