Milo Đukanović ne da mandat Lekiću i optužuje Srbiju i Rusiju za "podlu agresiju"

Ubeđen sam da ćemo za najdalje tri meseca imati prevremene parlamentarne izbore u Crnoj Gori, kazao je predsednik Crne Gore i lider DPS Milo Đukanović u Plavu.

Milo Đukanović je to kazao na konvenciji koalicije DPS-SDP-SD, pred lokalne izbore, šaljući tako poruku da neće dati mandat Miodragu Lekiću, odnosno da će raspisati vanredne izbore.

Takođe, siguran sam da se ti parlamentarni izbori dešavaju danas, mi pobedu imamo u džepu. Ostaje naravno da tu izvesnu pobedu u međuvremenu unapredimo i stvorimo uslove za efikasnije upravljanje Crnom Gorom koja se ne bi mučila sa tankom većinom. A pre toga važno je da se uradi dobar posao na lokalnim izborima – hrabrio je svoje pristalice Đukanović posle serije ubedljivih izbornih poraza.

Crnoj Gori je neophodan politički obrt, koji će zaustaviti propadanje Crne Gore – poručio je Milo Đukanović na glavnoj konvenciji plavske koalicije za lokalne izbore „Zajedno pobednički za Plav“ SD-DPS-SDP.

Kako je naglasio, Crna Gora živi najtežu krizu u novijoj istoriji Crne Gore, započetu 2015. godine, koju su indukovali oni centri kojima nije po volji evropska i građanska Crna Gora, i koja je svoju kulminaciju počela nakon parlamentarnih izbora 2020. godine.

Trenutna kriza je i politička i bezbednosna, institucionalna, finansijska i ekonomska. To je jedna podla agresija koja je želela da Crnu Goru izvede iz evropskog i evroatlantskog političkog sazvežđa i vrati je, kroz predvorje tobožnjeg ekonomskog programa „Open Balkan“, u Veliku Srbiju, pod bezbednosni kišobran Velike Rusije. Bezbednosna kriza se u prvom periodu ogledala u naporima nove vlasti da kompromituje Crnu Goru kao zemlju članicu NATO kroz nekontrolisani odliv bezbednosnih podataka, da bi tokom poslednjeg perioda gledali očajničke pokušaje nove vlasti da potpunom razgradnjom bezbednosnog sistema, uključujući ANB kao najvažniju instituciju bezbednosnog sistema, sačuvaju agenturnu srpsko-rusku mrežu u Crnoj Gori i sačuvaju predstavnike nove vlasti od njihovih kriminalnih nepočinstava – nastavio je Đukanović da se inati, „videći opasnost“ u Srbiji i Rusiji.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru i Gab-u!

Dnevni Puls/Mediji