Nasred terena okrenuta zastava tzv. Kosova naopako

Jermenija nije priznala „Kosovo“, a da li je ovo akt podrške Srbiji ili samo gaf proizvođača sportske opreme, procenite sami. Tzv. „Kosovo“ je igralo prijateljski meč sa Jermenijom u petak i na tom meču su golom Milota Rašice pobedili sa 1:0.

Ipak, posle meča se u tamošnjoj javnosti nije govorilo ni o fudbalu ni o pobedi nego o dresovima selekcije Jermenije. A razlog za to je zastava tzv. „Kosova“ na grudima Jermena.

Selekcija sa Kavkaza je počela meč i tokom intonitranja himni je u krupnom planu moglo da se vidi da je na dresovima bila obrnuta naopako zastava „Kosova“. Meč je tako počeo i tako se završilo prvo poluvreme, a selekciju takozvane države je još više razbesneo potez sa početka drugog poluvremena.

Pročitajte još:

Otišle su ekipe na odmor, a onda su Jermeni rešili da prekriju zastavu „Kosova“ sa nalepnicom crvene boje, pa je tako na njihovim grudima mogla da se vidi samo zastava Jermenije. Pogledajte dresove Jermena koji su razbesneli kosovsku javnost:

Što se tiče međunarodnih odnosa Jermenija je jedna od zemalja koje ne priznaju nezavisnost „Kosova“. Mada je bilo priče o tome tadašnji predsednik Serž Sargsjan je na kraju istakao u aprilu 2011. godine da Jermenija neće priznati takozvanu državu zbog sopstvene situacije sa Nagorno-Karabahom i sporovima sa Azerbejdžanom oko ovog dela teritorije. Takođe je tada istakao da Jermenija neće donositi odluke protivne državnom interesu Srbije.

Pratite Portal Dnevni Puls na Fejsbuku i Viberu!

Dnevni Puls/mondo.rs