navodna-ljubavnica-bila-gejtsa-povezan-sa-ruskom-spijunkom

Ruska igračica bridža koja je navodno imala aferu sa suosnivačem Majkrosofta Bilom Gejtsom pre nekoliko godina povezuje se sa Anom Čepman, navodnom špijunkom Kremlja koja je uhapšena zbog optužbi za špijunažu u Sjedinjenim Državama 2010, prema izveštaju britanskog lista Dejli mejl u petak.

Mila Antonova, igračica bridža za koju više medija ove nedelje tvrdi da je imala aferu sa Gejtsom od 2009. godine, snimljena je na novootkrivenoj fotografiji kako šeta pored Čepmenove navodne u Njujorku.

Slika, za koju se veruje da je snimljena 2009. ili 2010. godine, otprilike u isto vreme kada je Gejts imao navodne sastanke sa decenijama mlađom Antonovom, tvrdi list.

U izveštaju se dodaje da je Antonova bila „saradnica i finansijski korisnik pokojnog finansijera i osuđenog pedofila Džefrija Epstajna“.

Detalji o vezi između Antonove i Čepmenove, ćerke bivšeg oficira KGB-a i koja je deportovana iz SAD, ostaju nepoznati.

Navodna afera između Gejtsa i Antonove izašla je na videlo ove nedelje nakon curenja Epštajnovih zapisa u Volstrit Džurnalu.

Dejli mejl navodi da nema sugestije da je Antonova postupila pogrešno i da su pokušaji da se od Gejtsovih predstavnika ove nedelje zatraže pojašnjenje ovog pitanja, bili neuspešni.

Fotografija se pojavila nekoliko dana nakon izveštaja koji sugeriše da je Epštajn pretio da će razotkriti Gejtsovu navodnu aferu sa Antonovom, za koju se kaže da se dogodila ubrzo nakon što se par sreo na turniru u bridžu u Vašingtonu, 2009.

Pročitajte još:

Godine 2017, godinama nakon što su Gejts i Antonova okončali svoju navodnu aferu, Epstajn je Gejtsu poslao mejl tražeći da mu se nadoknade školarine koje je Epstajn platio da bi Antonova pohađala kurs kompjuterskog programiranja, objavio je Volstrit džurnal pozivajući se na dokumente koje je publikacija pogledala.

Volstrit džurnal je dodao da je „ton poruke bio da je Epštajn znao za aferu i da je mogao da je razotkrije“, i da je došao nakon što je Gejts odbio Epštajnov zahtev da se pridruži finansijskom poduhvatu u koji je bio uključen.

Čepmenova se izjasnila krivom za američke optužbe za zaveru da deluje kao neregistrovani agent 2010. godine i iste godine je deportovan u Rusiju u sklopu sporazuma o razmeni zatvorenika između Vašingtona i Moskve, zajedno sa još devet ruskih državljana koje su takođe bili optuženi za špijunažu.

Antonova, za koju se veruje da ima 39 godina, trenutno živi u Kaliforniji.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/RT