Nemačka: Migranta sa nožem savladali putnici u vozu

U Nemačkoj je u petak migrant iz Iraka napao nožem policajca koji nije bio na dužnosti i još dva putnika. Nakon što je savladan, migrant je uspeo nožem da povredi 5 osoba, saopštile su vlasti.

Najviši zvaničnik policije rekao je da je 31-godišnji napadač bio pod istragom zbog mogućeg islamskog ekstremizma dok je živeo u izbegličkom hostelu 2017. godine. Motiv napada iz voza nije utvrđen.

Četvorica povređenih su u bolnici zbrinuta zbog rana na rukama ili licu i glavi.  Jedna žrtva je ubodena u lopaticu. Niko nije bio u životnoj opasnosti. Napadač je takođe povređen i prebačen je u kliniku.

Voz je upravo izašao sa stanice u Hercogenratu blizu granice sa Holandijom i kretao se ka zapadnom nemačkom gradu Ahenu u 7:42 po lokalnom vremenu kada je muškarac počeo da napada saputnike, rekao je državni ministar unutrašnjih poslova, Herbert Reul. Pohvalio je hrabrost 60-godišnjeg službenika van dužnosti i putnika koji su „sprečili još veću štetu“.

On je napad opisao kao „jeziv zločin koji je zaustavljen ogromnim činom hrabrosti“.

Reul je rekao da je muškarac prošao policijsku proveru zbog mogućeg islamskog ekstremizma 2017. godine nakon što je izbeglički hostel u kojem je čovek živeo prijavio da je pustio bradu, promenio ponašanje i izolovao se od svojih sugrađana.

Nemačka novinska agencija dpa ​​citirala je tužioce iz Ahena koji su rekli da do sada nisu imali čvrste dokaze da je napad motivisan islamizmom. Postoje znaci da je čovek možda patio od smanjene odgovornosti zbog psihičkih problema.

Pratite nas na društvenim mrežama FejsbukTelegram i Tviter

Izvor: AP