neuspela-vojna-vezba-juzne-koreje-i-amerike-izazvala-paniku

Neuspela vojna vežba Južne Koreje i Amerike, koja je odgovor na testiranje koje je juče izvela Severna Koreja, izazvala je paniku među ljudima.

Neuspešno ispaljivanje balističke rakete izazvalo je opšti haos u inače mirnom gradu u Južnoj Koreji, nakon što je projektil pao na zemlju i izazvao veći požar, saopštili su danas zvaničnici.

Južnokorejska vojska sinoć je ispalila balističku raketu kratkog dometa Hyunmoo-2, koja je zbog neispravnosti pala ubrzo nakon lansiranja, te je ova neuspela vojna vežba samo izazvala paniku i strah kod stanovništva.

Pri padu se zapalilo raketno gorivo, ali kapsula nije eksplodirala – rekao je predstavnik južnokorejske vojske za novinsku agenciju Yonhap.

Seul i Vašington proveli su višestruke zajedničke vežbe u sklopu kojih su, uz ostalo, ispaljene rakete, kao odgovor na severnokorejsko lansiranje balističke rakete srednjeg dometa, koja je u utorak preletela Japan.

Slike koje su se širile društvenim mrežama, prikazivale su narandžastu vatrenu kuglu, za koju su korisnici tvrdili da je lokalizovana u blizini baze Gangneung na istočnoj obali zemlje.

Brojni stanovnici u panici su zvali gradsku upravu – saopšteno je iz gradske uprave Gangneunga.

U početku nismo znali što se događa jer od vojske nismo primili nikakvo upozorenje da se odvijaju takve vežbe – dodala je jedna stanovnica grada, želeći da ostane anonimna.

Žrtava nije bilo.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru i Gab-u!

Dnevni Puls/Mediji