mlada-devojka-primorana-na-operaciju-promene-pola

Mlada devojka koja je bila podvrgnuta operaciji promene pola požalila se na svoju tranziciju nakon što je shvatila da su lekari iskoristili njeno krhko mentalno stanje da je nagovore da dobije „negu koja afirmiše pol“.

U videu koji je postao viralan na društvenim mrežama, mlada žena koja pati od graničnog poremećaja ličnosti opisuje kako je bila ubeđena da uzima testosteronske tretmane i da joj uklone grudi nakon što je jednostavno rekla doktorima da se ne oseća prijatno kao devojčica.

Ne mogu da verujem da se ovo dogodilo. Upropastila sam svoj život. Kada to razložiš, odlučila sam da ne želim da budem žena pre nego što sam ikada iskusila da budem žena – kaže devojka.

„Nisam imala pojma kako je biti žena, jer sam bila dete, a sada se osećam kao da nikada neću u potpunosti saznati.“

Devojka tvrdi da lekari traže decu sa emocionalnim problemima kao glavne kandidate za operacije promene pola.

„Želim da kažem da se zaista osećam kao da neki ljudi u trans zajednici i doktori, zaista ciljaju najugroženije među nama.“

Imam granični poremećaj ličnosti i pouzdano znam da je to razlog moje tranzicije – nastavlja ona.

To je veoma teška mentalna bolest i jedna od ključnih karakteristika je nepostojanje osećaja sebe ili identiteta, a moji lekari su to znali.

„Tako da sam samo uzela lek koji mi je dat. Rečeno mi je da će mi dati lek i da neću više hteti da se ubijem, a to nije bila istina“, priča devojka u suzama.

Devojka dalje upozorava druge da operacije polova imaju trajne posledice.

„Koliko je poremećaja mentalnog zdravlja zbog kojih mrzite svoje telo, a rešenje nije da promenite svoje telo, već da popravite svoj mozak“, kaže ona.

„Jednostavno ne želim da se iko drugi ikada oseća ovako. Promukla sam. Izgubila sam grudi. Ne znam da li ću moći da imam decu. Osećam se kao da niko ne želi da izlazi sa mnom ili da me voli, jer sam uništena.“

U međuvremenu, Američko medicinsko udruženje je u ponedeljak zatražilo od Ministarstva pravde da istraži i krivično goni svakoga ko razotkriva radikalne i uglavnom nepovratne operacije polova i hormonske tretmane.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru i Gab-u!

Dnevni Puls/Mediji