Putin spreman za taktički nuklearni udar iz bunkera

Vladimir Putin se „sprema da donese ključne odluke o pokretanju taktičkog nuklearnog udara iz bunkera“ daleko izvan Moskve, tvrdi izvor.

Navodno je Putin – koji će u petak napuniti 70 godina – upozorio svoju najbližu porodicu, uključujući i navodnu ljubavnicu gimnastičarku Alinu Кabajevu (40), na mogućnost brze evakuacije.

On veruje da je bunker „bezbedan“ od napada Zapada i da će najviši zvaničnici njegovog bezbednosnog aparata i vlade biti prebačeni na tajnu lokaciju, navodi kanal General SVR.

Veruje se da Putin ima nekoliko bunkera u Sibiru, jedan koji je povezan sa ogromnim novim terminalom u Sabeti na poluostrvu Jamal, a drugi na planinama Altaj.

Rođaci i prijatelji šefova država biće unapred dopremljeni u bunker. Alina Кabaeva sa decom i dve Putinove starije ćerke sa decom upozorene su na mogućnost hitne evakuacije – navodi se u novom izveštaju kanala.

Ali nisu svi u rukovodstvu Rusije imali tu sreću.

Na primer, Putin je naredio da se, u slučaju nuklearne pretnje, evakuiše „neophodan minimum“ ruskih zvaničnika – dodaje se.

To bi uključivalo premijera Mihaila Mišustina i predsednika parlamenta Vjačeslava Volodina. Takođe bi uključivalo generalnog tužioca, rukovodstvo Saveta bezbednosti – ali ne i bivšeg predsednika Dmitrija Medvedeva – kao i ključne zvaničnike njegove predsedničke administracije i tri bezbednosne i špijunske službe, FSB, FSO, SVR sa njihovim porodicama.

Putinovo ministarstvo odbrane ima različite bunkere, uključujući i jedan na Uralu.

Navodna evakuacija uključuje njegovu najstariju ćerku Mariju Voroncovu i Кaterinu Tihonovu sa njihovim supružnicima i decom.

Ali navodna nepriznata Putinova ćerka Luiza Rozova, takođe poznata kao Elizaveta Кrivonogih (19) nije pozvana u bunker, tvrdi se.

Na početku rata kružile su glasine da se Putin povukao u bunker u Sibiru.

Priča se da jedan specijalni bunker može da primi do 100.000 ljudi i dizajniran je da on iz njega upravlja Rusijom u slučaju Armagedona.

Pored lokacije u blizini velike Gaspromove fabrike na krajnjem severu Rusije, priča se i da postoji bunker u planinama Altaj. Putin iz tih bunkera može da upravlja nuklearnim oružjem i prati situaciju na terenu.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru i Gab-u!

Dnevni Puls/Mediji