novi-svetski-poredak-koalicija-privatnih-kompanija

Koalicija privatnih kompanija objavila je „nacrt digitalnog ID-a“, kojim se pojedine američke države pozivaju da usvoje politike neophodne za uspostavljanje sistema digitalne identifikacije (Digitalni ID).

„U decembru 2022., Koalicija za bolji identitet objavila je komplementarni skup preporuka o politici za zvaničnike državne vlade SAD-a, pod nazivom „Bolji identitet u Americi: Nacrt za kreatore državne politike„“, navodi se na njenoj veb stranici.

Ove preporuke su direktno fokusirane na načine na koje vlade mogu da poboljšaju privatnost i bezbednost rešenja digitalnog identiteta.

Koalicija za bolji identitet, pokrenuta 2018. godine, predstavlja međusektorsko partnerstvo 27 kompanija koje razvijaju političke inicijative za pokretanje boljih rešenja za verifikaciju i autentifikaciju identiteta.

Osnivački članovi Koalicije za bolji identitet uključuju lidere industrije iz oblasti finansijskih usluga, zdravstva, tehnologije, telekomunikacija, finansijske tehnologije, plaćanja i bezbednosti.

Članovi uključuju: AT&T, CVS, Discover, Early Warning, Equifax, Experian, Facetec, Fidelity, ID.me, IDEMIA, JPMorgan Chase & Co., LexisNexis, MassMutual, Mastercard, Microsoft, Norton LifeLock, Notarize, Okta, OneSpan, Onfido, PNC Bank, Ping Identity, TransUnion, Uniken, US Bank, Wells Fargo i Yubico.

Koalicija je u sredu objavila novu verziju svog „nacrta politike“, koji je posebno namenjen zakonodavcima država SAD-a i koji navodi šest ključnih inicijativa za „poboljšanje bezbednosti, privatnosti, pogodnosti i inkluzivnosti rešenja za digitalni identitet.

Nacrt za kreatore državne politike ističe šest ključnih inicijativa:

  • Postavite DMV u Centar državnih rešenja za digitalni identitet.
  • Uspostavite usluge validacije atributa u biroima za vitalnu dokumentaciju kako biste podržali sledeću generaciju daljinskog provere identiteta i sisteme verifikacije usmerene na potrošače.
  • Prihvatite inovacije identiteta za bolje usluge.
  • Uverite se da identitet funkcioniše za sve.
  • Promovišite jaku autentifikaciju i dajte joj prioritet.
  • Ne čini zlo.

Koalicija ohrabruje američke države da svoje odeljenje za motorna vozila učine jezgrom razvoja i održavanja digitalnih ID sistema jer su ova odeljenja centralna za sisteme identifikacije svake države.

Druga preporuka je ažuriranje biroa za vitalnu evidenciju i da ovi biroi kreiraju usluge validacije atributa.

Ovi zapisi uključuju baze podataka o rođenju, smrti i braku.

Treća preporuka je da državni zvaničnici prestanu da se plaše ili sumnjaju u inovacije digitalnih ID-a, poput digitalnih vozačkih dozvola, koje mogu podstaći šire usvajanje u široj javnosti.

Kreatori politike takođe treba da se postaraju da digitalni ID sistemi ispunjavaju vladine i industrijske standarde.

Četvrta preporuka politike je da vlada obezbedi 100% učešće u digitalnim ID-ovima tako što će ciljati marginalizovane populacije i obezbediti im istu pažnju kao i druge, kao što je mobilna vozačka dozvola.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru i Gab-u!

Dnevni Puls/Mediji